Tortas „Napoleonas“

IMG_3655

Ši tortą reiktų brandinti 2 dienas, o jeigu lakštai storesni prireiks ir 3 dienų. Paplotėlius kočioti kuo ploniau ir su miltais. Visus tešlos lakštus reikia laikyti šaldytuve ir imti tik po vieną kočiojimui. Iškočiojus blyną, paimti puodo dangtį ar kitą norimą formą ir apipjauti, tuomet būtinai subadyti šakute, kad nesipūstų. Likusius blyno kraštus galite kepti kartu, jie bus panaudoti trupiniams torto papuošimui. Šiuos lakštus reikia kepti ant kepimo popieriaus.

Jei norite pasigaminti per vieną dieną, eiga tokia: tešlą paruošti ir 2 valandoms įdėti į šaldytuvą plėvelėje, kad nesudžiūtų; kremą išvirti ir palikti vėsti; paplotėlius iškepti; pabaigti ruošti kremą ir sutepti tortą :-).

Jums reikės:

Tešlai:

  • 400 g sviesto;
  • 400 g grietinės (40 % riebumo) ;
  • 700 g miltų;
  • žiupsnelio druskos, kurkumos (nebūtina).

Miltus sumaišyti su druska, padaryti krūvelę ir tarkuoti atšaldytą sviestą, nuolat jį kapojant su miltais. Tuomet supilti grietinę ir toliau kapoti. Jei tešla tąsi, įdėti dar miltų. Tešlą išminkyti ir pasidaryti iš jos 24 po 60 g arba 12 po 120 g paplotėlių. Juos kiekvieną atskirai įvynioti į plėvelę ir palikti 2 valandoms šaldytuve. Po vieną traukti, labai plonai iškočioti su miltais ir kepti kol paruduos.

Prieš tepant kremą, blynus reikėtų patepti skysčiu.

Kremui:

  • 180 g miltų;
  • kurkumos (nebūtina);
  • 200 g sviesto;
  • 1,5 l pieno (3,5 % riebumo);
  • 500 g fruktozės.

Svieste pakepinti miltus, tada maišant pamažu pilti karštą pieną, kuriame ištirpintas cukrus. Virti ant lengvos ugnies, kol pasidarys tiršta masė. Atšaldyti.

  • 200 g sviesto;
  • 1 pakelis vokiško arba kito kokybiško vanilinio cukraus.

Kambario temperatūros sviestą sukti su vaniliniu cukrumi, kol pasidarys puri masė. Tuomet į atskirą puodą dėti 3 – 4 šaukštus virto kremo ir šaukštą sviesto su vaniliniu cukrumi, plakti mikseriu, po to vėl dėti kremo ir sviesto, kol turėsime vientisą purią masę. Dėl skonio galima ant poros lakštų pabarstyti nutarkuotos citrinos žievelės (prieš tarkuojant citriną reikėtų apie 1 valandą palaikyti sodos tirpale) arba uogų. Kremu tepti lakštus po 5 mm (po 2 šaukštus su kaupu arba po 4 jei vienas didelis tortas) ir taip sluoksniuoti tortą. Tepti reikia ne formoje, nes bus sudėtinga išimti. Sutepus paslėgti lentute su svoriu.

Išeiga: du 20 cm skersmens tortai arba vienas didelis.

Receptu pasidalino Inga Saburkina

Pagrindinis paveikslėlis iš puslapio bearandplants.com

Pasidalinkite su kitais!