Tortas „Govardhano kalnas“

Govardhano-kalnas-570×380 (1)

Savo gimtadienio neįsivaizduoju be močiutės kepto „Skruzdėlyno“. Tik šiemet kepiau ne pagal jos receptą. Teko ieškoti kito, be kiaušinių :) Nuo šiol mano gimtadienio tortu bus šis, nuostabiu ir labai giliu pavadinimu „Govardhano kalnas“.

Ingredientai

Tešlai:

  • 3–4 stiklinės* miltų;
  • 200 g. minkšto sviesto;
  • 200 g. grietinės;
  • 1/3 stiklinės* cukraus;
  • 1 a.š. sodos;
  • 1 v.š. citrinos sulčių;
  • žiupsnelis druskos.

*stiklinė – 250 ml.

Kremui:

  • 200 g. minkšto sviesto;
  • 1 indelis (394 g) virto kondensuoti pieno;
  • vanilės;
  • riešutai (pasirinkau skrudintus migdolus).

Paruošimas

1. Dubenyje gerai ištriname cukrų su sviestu.


2. Dedame grietinę ir gerai permaišome.


3. Dedame sodą, gesintą citrinos sultimis.
4. Beriame miltus ir užmaišome minkštą tešlą.


5. Tešlą padaliname į 4 dalis, įvyniojame į plėvelę ir dedame į šaldymo kamerą 1 val.


6. Ruošiame kremą. Minkštą sviestą permaišome su kondensuotu pienu ir vanile iki vientisos masės.


7. Išimame vieną gabaliuką tešlos ir sutarkuojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.


8. Kepame iki 190–200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10–13 minučių.
9. Kol pirmi trupiniai kepą, paruošiame dar vieną skardą ir sutarkuojame kitą gabaliuką. Taip iškepame visus paruoštus tešlos gabaliukus.
10. Kiek atvėsusius trupinius dar labiau patrupiname, kad neliktų didelių gabalų.


11. Riešutus sukapojame.


12. Sumaišome trupinius su kremu ir riešutais.
13. Formuojame tortuką: pasirinktą indą išklojame plėvelę, dedame paruoštą masę ir gerai paspaudžiame (aš padariau 3).


14. Dedame į šaldytuvą mažiausiai 3 val.

Skanaus!

Vegetarai.eu

Pasidalinkite su kitais!