Tarkuotų bulvių plokštainis (kugelis)

Straipsniai

Jums reikės:

5 kg bulvių;

1 stiklinė ghi sviesto arba aliejaus;

1 š. druskos;

1 a. š. ciberžolės;

½ a. š. maltų juodųjų pipirų;

½ asafetidos (devyndrekio sakų).

 Gaminimo eiga

Sutarkuojame nuskustas bulves. Į bulvių tarkius įmaišome stiklinę ghi arba aliejaus, šaukštą druskos, 1 šaukštelį ciberžolės, pusę šaukštelio maltų juodųjų pipirų, pusę šaukštelio asafetidos (devyndrekio sakų).

Ištepame skardą riebalais ir sudedame gautą masę.

Kepame 200 laipsnių temperatūroje 40–50 min. (atsižvelgiant į plokštainio storį).

Nuostabiai skanu su jogurto, grietinės ar rūgpienio padažu, agurkų, pomidorų salotomis.

Skanaus.

Recepto autorė Zita Užkuraitienė.

Svetainė: vlmedicina.lt

Pasidalinkite su kitais!