Šviežių špinatų salotos su žirneliais ir pupelėmis

get

Šios salotos – variantas lengviems pietums. Žirneliuose ir pupelėse – baltymai, špinatuose – chlorofilas, užpile ir žalumynuose – vitaminai. Ko daugiau reikia, kai norisi lengvai užkąsti?

Jums reikės:

  • 100 g špinatų lapų, perplautų keliais vandenimis ir nuskabytais koteliais;
  • 100 g virtų baltųjų pupelių;
  • 200 g šviežių arba šaldytų žaliųjų žirnelių (šaldytus žirnelius prieš naudojant atitirpinkite);
  • 2 pomidorų;
  • pusės citrinos sulčių;
  • ½ šaukštelio maltos kalendros;
  • ½ šaukštelio malto kmyninio kumino;
  • ¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
  • 2,5 cm dydžio imbiero gumbo gabalėlio;
  • šaukštelio cukraus;
  • žiupsnio druskos;
  • 50–75 ml augalinio aliejaus;
  • šluotelės petražolių.

Ruošimo eiga

Žirnelius sudėkite į nedidelį puodą, užpilkite vandeniu ir pasūdykite. Užkaiskite virti. Žirnelius virkite 5 minutes, nukoškite, ataušinkite. Špinatus gerai nuvarvinkite ir supjaustykite. Sukapokite petražoles. Pomidorus supjaustykite gabalėliais. Į erdvų dubenį sudėkite visas supjaustytas daržoves, suberkite pupeles ir žirnelius. Pabarstykite juodaisiais pipirais, kmyniniu kuminu ir kalendra. Imbiero gabalėlį nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka. Tarkius suimkite į delną ir į nedidelį dubenėlį nuspauskite imbiero sultis. Čia pat supilkite citrinų sultis, suberkite druską ir cukrų. Intensyviai plakdami rankiniu plaktuvu supilkite aliejų – užpilas netrukus turėtų sutirštėti. Užpilkite salotas, išmaišykite ir patiekite su duonos riekele.

Išeiga: 4 porcijos.

Jogosmityba.lt

Pasidalinkite su kitais!