Sveikuolių drūtuolių duoniukai

divinehealthyfood.com nuotrauka

Šį kartą mūsų valgiaraštyje duoniukai – sotūs, skanūs ir sveiki! Gamybos procesas labai spontaniškas ir kūrybiškas, tad vėliau valgyti šiuos duoniukus tampa dar smagiau.

Reikės:

įvairių sėklų (pagal pomėgį, bet mūsų patirtis rodo, kad skaniausia, kai yra sezamo ir moliūgo sėklų, linų sėmenų);

ruginių miltų (skaniausia, jei maltų namuose);

vandens;

druskos ir kitų mėgstamų prieskonių.

Atkreipkite dėmesį:

išeiga gana didelė – iš dubens tešlos išeis tiek duoniukų, kad pavaišinsite jais ne tik šeimos narius, bet ir krūvą išalkusių draugų.

Gaminame:

Paruošiame tešlą iš miltų ir vandens, ji turėtų būti grietinės tirštumo – tąsi, ne per skysta. Įdedame prieskonius, minkome. Beje, daugelis sėklų pačios savaime turi gana išskirtinį skonį (kurį dar labiau paryškina žiubsnelis druskos), todėl nesirinkite egzotiškų, dominuoti linkusių prieskonių (pvz., ciberžolės ar asafetidos), nes sutrikdysite savo skonio receptorius. Galiausiai įmaišome į tešlą pasirinktas sėklas ir pasiraitoję rankoves vėl minkome. Kuo daugiau sėklų, tuo skaniau.

Duoniukus formuojame drėgnomis arba švelniai miltuotomis rankomis (kad neliptų), dedame į sviestiniu popieriumi išklotą ir miltais pabarstytą kepimo skardą. Galima juos formuoti ir šaukštu, bet jei tešla bus itin tąsi, skalsi ir tiršta, ji labai lips prie šaukšto.

Kepame maždaug 180 laipsnių temperatūroje, kol gražiai paruduos. Duoniukai gaunasi labai sotūs, skanūs ir maistingi.

Pasidalinkite su kitais!