Kreminė rausvųjų lęšių ir ryžių sriuba

get

Kai norisi lengvai, tačiau sočiai ir pilnavertiškai pavalgyti, rinkitės būtent šią sriubą. Kreminės konsistencijos, labai lengvai virškinama ir be galo gardi rausvųjų lęšių ir ryžių sriuba aprūpina organizmą tiek baltymais, tiek ir angliavandeniais. Šios sriubos receptas kilęs iš Libano, tačiau ryžių ir lęšių derinys aptinkamas bemaž visose Vidurio Azijos šalių ir Indijos regiono virtuvėse. Virkite sriubą šią sriubą ilgai – tik visiškai suvirę ankštiniai yra lengvai virškinami ir įsisavinami.

Jums reikės:

  • 1,75 l daržovių sultinio (nuoviro). Receptą rasite čia;
  • 100 g apvaliųjų ryžių;
  • 200 g rausvųjų lęšių;
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • ¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
  • ¼ šaukštelio asafetidos (kvapniosios ferulos);
  • ¼ šaukštelio ciberžolės;
  • 2 šaukštelių maltos kalendros;
  • šaukštelio malto kmyninio kumino;
  • 2 šaukštelių druskos (arba pagal skonį);
  • šluotelės šviežių krapų, kalendrų žalumynų, petražolių, nuplautų ir smulkiai sukapotų;
  • pusės citrinos sulčių.

Patarimas:

  • Sriuba aušdama dar labiau tirštėja, dėl to verdant, jei ryžiai labai išbrinko, įpilkite šiek tiek karšto vandens.

Ruošimo eiga

Daržovių nuovirą supilkite į puodą, užkaiskite. Siete po tekančiu vandeniu perplaukite lęšius ir ryžius, nuvarvinkite ir sudėkite į puodą. Suberkite maltus juoduosius pipirus, ciberžolę ir kalendrą. Virkite 35–45 minutes, kol lęšiai visiškai išsileis, o ryžiai labai gerai išbrinks. Jei verdant sriuba labai sutirštėjo, o skystis išgaravo, įpilkite stiklinę karšto vandens. Pabaigoje pasūdykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite asafetidą ir maltą kmyninį kuminą. Skrudinkite prieskonius kelias sekundes ir supilkite į sriubą. Sriuba akimirksniui užputos. Virkite dar kelias minutes, supilkite citrinos sultis, sudėkite sukapotus žalumynus, gerai išmaišykite ir nukaiskite. Patiekite dar karštą su šlakeliu grietinės (nebūtinai).

Išeiga: 4–5 porcijos.

Jogosmityba.lt

Pasidalinkite su kitais!