Šokoladiniai sausainiai

Sokoladiniai-meduoliai4-570×380

Žiemos šventes planuojame ne tik sutikti šiltai savo namuose, bet ir skaniai, vaišinantis šiais nuostabiais sausainiais.

Ingredientai:

  • 125 g minkšto sviesto;
  • 65 g rudojo cukraus;
  • 375 g skysto medaus (galima pakeisti sirupu);
  • 375 g miltų (naudojau speltos);
  • 35 g kakavos miltelių;
  • 1 a. š. sodos;
  • 2 a. š. malto imbiero.

Paruošimas

1. Į didelį dubenį beriame miltus, sodą, kakavą, imbiero miltelius ir permaišome.


2. Minkštą sviestą iki purumo išplakame su cukrumi. Pilame medų ir gerai išmaišome.
3. Miltų mišinį beriame į sviesto-medaus ir užmaišome minkštą tešlą.


4. Tešlą padaliname į 4 dalis, suvyniojame į plėvelę ir dedame į šaldytuvą 15–20 min.
5. Išimame vieną gabaliuką tešlos, plonai (~4 mm) iškočiojame tarp dviejų kepimo popieriaus lapų ir dedame vėl į šaldytuvą. Taip iškočiojame ir kitus tešlos gabaliukus.
6. Išspaudžiame formelėmis sausainius (šį atsakingą darbą atliko mano mažoji princesė) ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.


7. Sausainius kepame iki 140 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus!

Vegetarai.eu

Pasidalinkite su kitais!