Skrudinti bulvių vyniotiniai – „Alu Patra“

get (5)

Skrudinti bulvių vyniotiniai neabejotinai pretenduoja tapti vienu iš mėgstamiausių jūsų patiekalų. Visuomet pradžiugina namiškius, nustebina svečius, visada pavyksta, o gaminti smagu ir žaisminga. „Alu“ reiškia bulves, o „patrą“ reiškia lapą, popierių, laišką; taigi „alu patrą“ išvertus iš hindi kalbos reiškia įsuktas, įvyniotas bulves. Vyniotiniai skaniausi šilti ir švieži, patiekti su mėgstamais padažais: pomidorų, grietinės, jogurto ir kitokiais.

Jums reikės:

Tešlai:

  • 200 g pirmos rūšies miltų;
  • ½ šaukštelio ciberžolės;
  • žiupsnelio aitriosios paprikos „Cayenne“ miltelių;
  • 2 šaukštų tirpinto išvalyto lydyto sviesto „ghee“ tešlai ir kiek daugiau – vyniotinių skrudinimui;
  • žiupsnio druskos;
  • 100 ml šilto vandens.

Įdarui:

  • 4–5 vidutinio dydžio bulvių, išvirtų su lupena;
  • kupino šaukštelio „garam masala“ prieskonių mišinio;
  • šluotelės sukapotų šviežių petražolių arba kalendros žalumynų;
  • 2 kupinų šaukštelių sezamo sėklų;
  • 2 šaukštų smulkia tarka sutarkuoto šviežio kokoso riešuto arba tiek pat džiovintų kokoso drožlių;
  • 1 aštriosios paprikos ankšties, smulkiai sukapotos ir išvalytomis sėklytėmis;
  • 2,5 cm ilgio smulkiai sutarkuoto šviežio imbiero gumbo;
  • šaukštelio rudojo cukraus;
  • šaukštelio druskos (arba – pagal skonį).

Ruošimo eiga

Tešlai į dubenį prasijokite miltus, suberkite ciberžolę, aitriosios paprikos miltelius ir druską, supilkite tirpintą lydytą sviestą. Pirštais įtrinkite sviestą į miltus, kad turinys primintų duonos minkštimo trupinius. Lėtai minkant supilkite vandenį ir išminkykite vienalytę, standžią, tačiau pakankamai minkštą tešlą. Tešlą palikite dubenyje, apvožkite pašildytu mažesniu dubeniu (arba įdėkite į polietileno maišelį) ir palikite valandai. Įdarui nulupkite virtas bulves ir keliskart pertrinkite grūstuvu. Sudėkite visus likusius įdarui skirtus ingredientus. Bulves kartu su prieskoniais sugrūskite grūstuvu iki vienalytės masės, kad neliktų bulvių gumulėlių, o prieskoniai išsimaišytų tolygiai.

Lygų stalviršį arba kočiojimo lentą pabarstykite miltais. Tešlą iškočiokite 1,5–2 mm storio stačiakampiu lakštu. Tolygiai pirštais paskleiskite įdarą ant tešlos paviršiaus iki pat lakšto kraštų, paliekant vienos ilgosios lakšto kraštinės 2–3 cm įdaru neuždengtus. Kad įdaras pasiskirstytų tolygiai, galite paskleidus pirštais švelniai išlyginti kočėlu. Tuščią tešlos lakšto juostelę patepkite pirštais vandeniu. Standžiai suvyniokite vyniotinį pradedant nuo ilgosios įdaru uždengtos kraštinės, pirštais švelniai užspaudžiant tuščiąjį kraštą. Kad pjaustant riekelėmis vyniotinis neprarastų formos ir nesusislėgtų, naudokite labai aštrų peilį ir supjaustykite vyniotinį skersai 1–1,5 cm storio riekelėmis.

Keptuvėje įkaitinkite skrudinimui skirtą lydytą sviestą. Kepkite vyniotinius iš abiejų pusių keptuvėje 3–5 minutes, kol gardžiai apskrus. Patiekite dar karštus su grietine, pomidorų pagardu, jogurtu arba šviežių daržovių salotomis. Skrudintų bulvių vyniotiniai gali būti patiekti kaip pagrindinis patiekalas, tačiau tai ir puikus užkandis praalkus.

Išeiga: 4–5 porcijos (20–30 vyniotinių).

 

Jogosmityba.lt

Pasidalinkite su kitais!