Sklindžiai su obuoliais

Sklindziai-su-obuoliais-570×380

Šilčiausi prisiminimai iš vaikystės… Skaniausi močiutės sklindžiai su obuoliais. Anksčiau dažnai juos gamindavau, o atsisakius kiaušinių, pagalvojau, kad tikrai taip skaniai nepavyks. Ir klydau! Gavosi gardžiausi sklindžiai. Sesuo neleis sumeluoti :) Pasakė: tikrai kaip pas močiutę! Ar gali būti malonesnis komplimentas. Sklindžiai dingo nuo stalo taip greit, kad net vyras nespėjo paragauti. Kepti teko dar kartą.

Ingredientai:

  • 2 dideli saldžiarūgščiai obuoliai (naudojau „Granny Smith“);
  • 1,5 stiklinės miltų (stiklinė 250 ml);
  • 3 a. š. cukraus;
  • 2/3 a. š. sodos;
  • žiupsnelis druskos;
  • 1,5 stiklinės kefyro;
  • aliejaus arba lydyto sviesto „ghi“ kepimui.

Apibarstymui:

  • 3 a. š. cukraus arba cukraus pudros;
  • 1/2 a. š. malto cinamono.

Ruošimo eiga

  1. Obuolius supjaustome smulkiais kubeliais. 
  2. Į didelį dubenį persijojame miltus su druska ir soda, beriame cukrų ir permaišome.
  3. Po trupučiuką pilame kefyrą ir užmaišome tešlą (turėtu gautis kaip tiršta grietinė). 
  4. Į tešlą beriame obuolius ir išmaišome. 
  5. Keptuvėje įkaitiname 2 v. š. aliejaus arba sviesto „ghi“. Šaukštu dedame tešlą į keptuvę. Sklindžius apkepame iš abiejų pusių.
  6. Dar karštus blynus apibarstome cukraus-cinamono mišiniu.
  7. Tiekiame šiltus su grietine. Skanūs ir tiesiog vieni, be jokių priedų. 

Skanaus!

Vegetarai.eu

Pasidalinkite su kitais!