Šilkinis tiramisu kitaip: veganams ir žaliavalgiams

1236470_4606465938279_1378382340_n

Lengvas kaip debesėliai saldainėlis gražiam ryteliui. Tiramisu, tinkantis veganams ir žaliavalgiams.

Pirmas sluoksnis: puodelis kokosų pieno (riebaus), trys šaukštai klevų sirupo, trys šaukštai kokosų sviesto, trys šaukštai kokosų drožlių, vienas šaukštas cinamono, galima vieną kitą datulę įmesti, jei mėgstate saldžiau.

Antras sluoksnis: vienas puodelis mirkytų kešijų riešutų, du šaukštai klevų sirupo, vienas puodelis kokosų pieno (riebaus), keturi šaukštai kokosų sviesto.

Ingredientus reikia suplakti daržovių trintuvu („blenderiu“), atskirai pirmą ir antrą sluoksnius. Tada supilti pirmą sluoksnį į formą ir pusvalandį pašaldyti, tuomet pilti antrą sluoksnį ant pirmojo viršaus. Pabarstyti cinamonu ir kelioms valandoms palikti šaldytuve. Išėmus supjaustyti į gabalėlius. Tiramisu gaunasi dangiškai lengvos tekstūros.

 

Pasidalinkite su kitais!