Saldžiarūgštis rabarbarų ir migdolinio griliažo pyragas

gr

Minkšti ir rūgštūs rabarbarai sudaro ryškų kontrastą saldžiam ir traškiam riešutų griliažui. Rabarbarus šiame pyrage galite pakeisti kitokiais rūgščiais vaisiais, pavyzdžiui, slyvomis, juodaisiais serbentais. Pyragas yra vegetarinis, nes kepamas be kiaušinių.

Jums reikės:

Tešlai:

  • 100 g sviesto arba išvalyto lydyto sviesto „ghee;
  • 200 g cukraus pudros;
  • ¼ šaukštelio maltos vanilės ankšties (arba keleto lašų vanilės koncentrato, arba kupino arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus);
  • 150 g miltų;
  • 100 g rupaus malimo kvietinių miltų;
  • nubraukto šaukštelio kepimo miltelių;
  • 200 ml sojų pieno arba paprasto pieno;
  • žiupsnelio druskos;
  • 5–7 ilgų rabarbarų kotų, nuluptų ir sukapotų apie 0,5–1 cm ilgio kubeliais (iš viso apie 500 g).

Griliažui:

  • 50 g miltų;
  • 50 g cukraus pudros;
  • 50 g sviesto arba išvalyto lydyto sviesto „ghee;
  • 2 šaukštų rudojo cukraus;
  • 50 g nuluptų sukapotų migdolų (migdolus užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite ir leiskite pastovėti 5 min. Migdolai lengvai išsiners iš odelės).
  • Taip pat jums reikės 28 cm skersmens kepimo formos nuimamais kraštais, išteptos sviestu ir pabarstytos rupaus malimo kvietiniais miltais.

Ruošimo eiga

Orkaitę įkaitinkite iki 175oC. Šiltą kambario temperatūros sviestą arba išvalytą lydytą sviestą „ghee” mediniu šaukštu arba elektriniu plaktuvu kartu su cukraus pudra ir pasirinkta vanilės forma sukite iki vienalytės kremo konsistencijos kol sviestas pabals. Į kitą dubenį prasijokite miltus ir kepimo miltelius, suberkite druską ir išmaišykite. Po truputį maišant į miltus įsukite pieną ir riebalų bei cukraus kremą. Tešlą gerai išmaišykite ir sukrėskite į formą. Suberkite ant viršaus rabarbarus ir tolygiai paskirstykite. Griliažui miltus, cukraus pudrą ir riebalus sudėkite į indą ir trinkite tarp pirštų, kol masė pasidarys panaši į duonos trupinių krūvelę. Suberkite rudąjį cukrų, kapotus migdolus ir lengvai pirštų galiukais permaišykite. Griliažo ruošinį pabarstykite tolygiai ant rabarbarų. Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 50–60 minučių. Iškepusį pyragą 20 minučių aušinkite atvertoje orkaitėje. Atsargiai išimkite iš formos ir valgykite ne greičiau kaip po 2–3 valandų. Supjaustykite ir patiekite lėkštutėse kaip tortą.

 

Jogosmityba.lt

Pasidalinkite su kitais!