Saldžiarūgščiai baklažanai su datulėmis

Baklazanai-su-datulemis

Man patys skaniausi baklažanai yra saldžiarūgščiame padaže. Šiame patiekale saldumo suteikia datulės, rūgštumo – pomidorai, šiek tiek aštrumo – prieskonių mišinys.

Jums reikės:

  •  baklažano;
  • 2 pomidorų;
  • 6 datulių;
  • 1 a. š. „Sabdži masala“ prieskonių mišinio;
  • 50 ml vandens;
  • druskos (pagal skonį);
  • aliejus kepimui.

Gaminimo eiga

  • Baklažanus supjaustome.

  • Apibarstome druska, sudedame į dubenį ir paliekame 10–15 minučių.
  • Iš datulių išimame kauliukus ir supjaustome nedideliais gabaliukais.

  • Pomidorus dedame į dubenį, užpilame karštu vandeniu. Šiek tiek palaukiame, nulupame odeles ir supjaustome nedideliais kubeliais.

  • Baklažanus nuplauname ir supjaustome nedideliais kubeliais.

  • Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 2–3 v. š. aliejaus, beriame baklažanus ir maišant kepame 5 minutes. Sumažiname ugnį, uždengiame dangčiu ir troškiname apie 10 min.
  • Baklažanus iš keptuvės dedame į dubenį.
  • Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 1–2 v. š. aliejaus, beriame pomidorus, datules ir troškiname 5 minutes.
  • Dedame baklažanus, pagardiname prieskoniais, druska, permaišome, uždengiame dangčiu ir troškiname dar 5 minutes. Troškinimo pabaigoje galima pagardinti žolelėmis (petražolėmis arba kalendra).
  • Tiekiame šiltą su ryžiai, bulvių koše ar paplotėliais.

Ajurvedoszinios.lt

Paveikslėliai iš svetainės Ajurvedoszinios.lt

Pasidalinkite su kitais!