Saldi sriuba

saldi-sriuba1274853

Turbūt retas nėra ragavęs saldžios sriubos, bet kažkodėl visų paskutinį kartą ragauta ji buvo… vaikystėje. Nepelnytai pamirštų sriubų Renesansui siūlome pasigaminti gaivios, vasara kvepiančios desertinės sriubos. Miško uogas galite keisti vyšniomis ar avietėmis, o po liepos vidurio neberekomenduojamus vartoti rabarbarus – citrinos sultimis.

Jums reikės:

  • 2 l vandens;
  • 1 stiklinės mėlynių;
  • 1 stiklinės raudonųjų serbentų;
  • 2 rabarbaro kotų;
  • 100 g spiralinių makaronų;
  • 100 g rudojo cukraus;
  • 1 šaukštelio krakmolo.

Gaminimo eiga

Rabarbarus nulupkite, supjaustykite gabaliukais. Uogas perplaukite po šalto vandens srove ir suberkite į koštuvą.

Vandenį supilkite į puodą, užvirkite, suberkite makaronus. Maišykite šaukštu, kad makaronai laisvai plaukiotų vandenyje, suberkite cukrų ir, vis pamaišydami, virkite apie 10 minučių.

Į nedidelį indelį suberkite krakmolą, užpilkite samčiu skysčio iš puodo ir gerai išmaišykite. Į puodą berkite uogas, rabarbarų gabaliukus ir galiausiai supilkite krakmolą. Dar kartą išmaišykite, uždenkite puodą dangčiu, išjunkite ugnį ir palikite kol visiškai atvės. Laikykite šaldytuve.

Patiekite šaltą, galima gardinti plakta grietinėle ar šaukštu vanilinių ledų. Skanaus!

 Vlmedicina.lt

Renatos Šniolienės nuotrauka

Pasidalinkite su kitais!