Rankų darbo kokoso riešuto drožlių saldainiai – „kokosiukai“

get (1)

Rankų darbo saldainiai išlošia visais gyvenimo atvejais: juos labai smagu ruošti, nėra jokių konservantų, dirbtinų dažiklių, aromatų ar standiklių, dėl to tokius saldainius saugiai gali valgyti ne tik suaugę, bet ir vaikai; tai puiki dovana Jūsų artimiesiems, šaunus siurprizas svečiams ar bendradarbiams. Pagaliau tai būtent tas pasirinkimas, kai norisi kažko saldaus…

Jums reikės:

  • 400 g saldaus kondensuoto pieno (1 skardinės);
  • 350-400 g džiovintų kokoso riešuto drožlių;
  • 2 nubrauktų šaukštų ryžių miltų (nebūtinai).

Ruošimo eiga

Į dubenėlį suberkite kokosų drožles ir užpilkite kondensuotu pienu. Gerai išmaišykite, maišydami suberkite ryžių miltus. Jei sunkoka maišyti šaukštu, išminkykite rankomis. Dubenėlį uždenkite ir atidėkite 2 valandoms, kad išbrinktų kokoso drožlės. Orkaitę įkaitinkite iki 120oC. Delnus sudrėkinkite šaltu vandeniu ir formuokite nedidukus 2-2,5 cm skersmens dailius lygius ir standžius rutuliukus. Stenkitės, kad nebūtų įplyšimų ar įtrūkimų – džiovinant saldainiai toje vietoje įskils. Saldainius sudėkite ant skardos (galite iškloti aliuminio folija) ir pašaukite į įšilusią orkaitę. Džiovinkite orkaitėje 25-30 minučių. Kartkartėmis atidarykite orkaitę ir išvėdinkite. Neperdžiovinkite – per ilgai kaitinami kokosiukai patamsėja. Saldainius išimkite iš orkaitės, tačiau kol kas nejudinkite – karšti gali subyrėti, tačiau ataušę sukietėja. Kokosiukai lieka traškūs iš išorės, minkšti viduje. Į saldaininę sudėkite tik visiškai ataušusius. Puikus saldus kąsnelis prie rytinės arbatos.

Išeiga: 36-40 saldainių (priklausomai nuo dydžio).

Jogosmityba.lt

Paveikslėlis iš svetainės Jogosmityba.lt

Pasidalinkite su kitais!