Pyragas su troškintais kopūstais

Pyragas-su-kopustais_-696×463

Esu tikra troškintų kopūstų gerbėja. Šis pyragas man labai patiko – mažai tešlos ir daug įdaro. O jau tą pyrago traški plutelė… mmm…
Su įdaru galite eksperimentuoti: sūrį galima pakeisti panyru, papildomai įdėti žirnelių arba pomidorų, baltagūžį kopūstą pakeisti žiediniu ir t. t.

Reikės:

  • 180 g kefyro arba rūgpienio (kambario temperatūros);
  • 130 g sviesto (tirpinto);
  • 6 v. š. miltų (su kaupu);
  • 1 a. š. cukraus;
  • 1/2 a. š. sodos;
  • 1 a. š. druskos;
  • 1/2 a. š. „Parantha Masala“ prieskonių mišinio;
  • 500 g baltagūžio kopūsto;
  • 1 morkos;
  • 100 g  tarkuoto sūrio;
  • 1/2 a. š. ciberžolės;
  • 1/2 a. š. juodgrūdės;
  • 1/4 a. š. asafetidos;
  • aliejaus arba „ghi“ sviesto kepimui.

Gaminimo eiga

  1. Paruošiame prieskonius. 
  2. Plonai supjaustome kopūstą. 
  3. Morką sutarkuojame stambia tarka. 
  4. Keptuvėje įkaitiname 2 v. š. aliejaus arba „ghi“ sviesto. Beriame juodgrūdės sėklas ir maišant kepiname 30 sekundžių. Beriame ciberžolę, asafetidą ir maišant kepiname 5 sekundes. Beriame morkas, maišant kepiname 3–4 minutes. Dedame kopūstą, pilame 50 ml vandens, pagardiname 1/2 a. š. druskos ir troškiname 10 minučių. 
  5. Į dubenį su kefyru arba rūgpieniu beriame cukrų, druską, prieskonių mišinį, pilame sviestą ir gerai permaišome.
  6. Beriame miltus ir užmaišome grietinės tirštumo tešlą.
  7. Atvėsusius kopūstus permaišome su sūriu.
  8. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, dedame pusę tešlos ir tolygiai paskirstome. 
  9. Ant tešlos dedame troškintus kopūstus. 
  10. Ant viršaus paskirstome likusią tešlą. 
  11. Pyragą kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50 minučių. 

Ajurvedoszinios.lt

Paveikslėliai iš svetainės Ajurvedoszinios.lt

Pasidalinkite su kitais!