Prieskoniai kitaip – kumino arbata

gyvenimo-budas

KUMINAS nuostabus prieskonis ir gydomasis augalas. Tik nepainiokite su kmynu, nors skiriasi tik viena raidė, tai skirtingi augalai.

Man šis prieskonis buvo žinomas iš kelionių po Aziją, o juo pagardinti patiekalai visuomet turi egzotišką skonį. Kumino arbata – vienas didžiausių ir geriausių atradimų.

Tai tiesiog bomba, kurioje yra daugybė visokių gydomųjų savybių. Ji labai skani ir aromatinga, o ją gerti yra tiesiog vienas malonumas. Be to, ją galima gerti po maisto, todėl ji greitai panaikina sunkumo jausmą, mieguistumą, atsirandantį pavalgius. Taip pat ji turi tonizuojantį poveikį.

Pagrindinės savybės

Greitina virškinimą, mažina skrandžio spazmus, padeda nuo vidurių pūtimo, hemorojaus, lengvina menstruacijų skausmus, tinka esant peršalimui, kosuliui, lengvina alergijų simptomus. Kuminas veikia raminančiai, stiprina širdį ir nervų sistemą.

Kuminuose yra vitaminų A ,C, B1, B2, B3 taip pat kalcio, magnio, fosforo.

Šiuo prieskoniu pagardintos sunkiau virškinamos daržovės, tokios kaip pupos, žirniai, kopūstai, lęšiai, nesukelia nemalonaus vidurių pūtimo, nes slopinamas dujų išsiskyrimas.

Paruošimas

Arbatinį šaukštelį kumino sėklų užpilkite stikline karšto vandens, palaikykite 10 minučių, kad pritrauktų, nukoškite ir įpilkite ¼ šviežiai spaustų citrinos sulčių. Skonis puikus ir be jokių saldiklių, tačiau jei norite įdėkite medaus.

Atminkite, kad visų vaistažolių vartojimas turi būti saikingas, nes jos turi daug veikliųjų medžiagų, galinčių turėti pašalinį poveikį. Jeigu turite sveikatos problemų, pasitarkite su gydytoju.

Transformacijos.lt

Redagavo Lina Šimelionytė

Pasidalinkite su kitais!