Pomidorinė grikių sriuba su „panyru“

get (5)

Ši sriuba gali drąsiai atstoti pilnus pietus – tiek pirmą, tiek ir antrą patiekalą: tiršta, maistinga, sodraus skonio ir apetitą keliančio aromato. Puikus valgis, kuomet maisto gaminimui turite nedaug laiko, o po tokių pietų išliksite darbingi ir neapsunkę: visi sriuboje esantys ingredientai yra labai lengvai virškinami.

Jums reikės:

  • 1,752 l daržovių sultinio arba vandens;
  • 150 g grikių;
  • 2 vidutinio dydžio morkų;
  • ketvirčio saliero gumbo;
  • gabalėlio pastarnoko;
  • 1 nedidelės raudonos arba geltonos saldžiosios paprikos;
  • 2 pomidorų;
  • 100150 ml skystos pomidorų pastos (arba 12 šaukštų tirštos);
  • 2 laurų lapų;
  • ¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
  • ¼ šaukštelio asafetidos (kvapiosios ferulos);
  • šaukštelio maltos kalendros;
  • ½ šaukštelio ciberžolės;
  • 2-2,5 šaukštelių druskos;
  • šaukšto rudojo cukraus;
  • 150175 g slėgto „panyro“ (receptą rasite čia), supjaustyto 11,5 cm dydžio kubeliais;
  • šluotelės smulkiai sukapotų krapų;
  • 23 šaukšto išvalyto lydyto sviesto ghee“;
  • grietinės.

Ruošimo eiga

Morkas, pastarnoką bei salierą nulupkite ir supjaustykite smulkučiais kubeliais. Išvalykite paprikos sėklytes, papriką supjaustykite kubeliais. Pomidorus minuteidviem pamerkite į verdantį vandenį, po to staigiai atšaldykite šaltame vandenyje ir nunerkite odelę. Pomidorus supjaustykite smulkučiais kubeliais arba sutarkuokite burokine tarka. Užkaiskite daržovių sultinį arba vandenį, pasūdykite puse nurodyto kiekio druskos, suberkite perplautus grikius, užvirkite. Kol grikiai verda, gilioje keptuvėje išlydykite ir įkaitinkite išvalytą lydytą sviestą, suberkite asafetidą, įmeskite laurų lapus. Skrudinkite prieskonius kelias sekundes ir sudėkite supjaustytas daržoves: morkas, paprikas, salierą ir pastarnoką. Kepkite daržoves maišydami, kol švelniai apskrus. Suberkite ciberžolę, kalendrą, juoduosius pipirus, pasūdykite likusia druska, viską gerai išmaišykite. Dar po kelių minučių sudėkite pomidorus, supilkite pomidorų pastą, suberkite cukrų. Troškinkite daržoves atidengtoje keptuvėje retkarčiais pamaišydami, kol suminkštės. Daržoves supilkite į verdančius grikius, išmaišykite, sudėkite „panyro“ kubelius. Ilgiau palaikytas „panyrąs“ sriuboje įsigeria skonių bei aromatų ir praturtina sriubą baltymais. Virkite sriubą dar 23 minutes, pabaigoje pagardinkite sukapotais krapais. Leiskite sriubai pastovėti dar 10 minučių, kad pasiskirstytų skoniai. Patiekite dar karštą su šlakeliu grietinės.

Išeiga: 56 porcijos.

Jogosmityba.lt

Pasidalinkite su kitais!