Pietinės Indijos aštrios morkų salotos

get

Šios ypač gardžios, aromatingos, suteikiančios gaivos pojūtį ir švelniai aštrios morkų salotos yra kilusios iš Pietų Indijos Karnatakos regiono. Salotos, iš vienos pusės, yra pačios paprasčiausios, tačiau tinkamai parinkti priedai suteikia šioms salotoms įspūdingą skonį.

Jums reikės:

  • 5 morkų (iš viso apie 500 g);
  • pusės žalios aštriosios paprikos, išvalytomis sėklytėmis ir supjaustytos plonomis juostelėmis;
  • ¾ šaukštelio juodųjų garstyčių sėklų;
  • ½ šaukštelio kmyninio kumino;
  • ½ šaukštelio asafetidos (kvapiosios ferulos);
  • apie 10 šviežių arba 12 džiovintų kvapiosios murėjos („kari” medžio) lapų;
  • pusės citrinos sulčių;
  • ½ šaukštelio druskos;
  • šluotelės stambiai sukapotos kalendros žalumynų;
  • 5–6 šaukštų augalinio aliejaus.

Patarimas:

  • Originaliame recepte naudojama visa didelė žalia aštri paprika. Jei turite drąsos, arba Jums tinka aštrus maistas, galite pabandyti.

Ruošimo eiga

Morkas nulupkite ir sutarkuokite pamėgtu būdu – stambiąja, smulkiąja burokine arba šiaudelių tarka. Nedidelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite garstyčių sėklas bei kmyninį kuminą. Keptuvę uždenkite, nes karštyje garstyčios pradeda spragsėti ir iššoka iš keptuvės. Kai garstyčios nurims, suberkite aštriąją papriką, asafetidą ir kvapiosios murėjos lapelius. Skrudinkite prieskonius maišydami ir po keliolikos sekundžių karštą aliejaus ir prieskonių pagardą supilkite tiesiai į morkas. Pasūdykite, supilkite citrinos sultis, sudėkite kalendros žalumynus ir viską gerai išmaišykite. Leiskite salotoms pastovėti mažiausiai 30 minučių, kad pasiskirstytų aromatai, o morkos sugertų skonius, ir patiekite.

Išeiga: 4 porcijos.

Jogosmityba.lt

Pasidalinkite su kitais!