Paplotėlis su obuoliais ir rabarbarais

Galete-su-rabarbarais1-600×399

Paplotėlis arba galetė (prancūzų k. „galette“) tradicinis prancūzų virtuvės patiekalas, ruošiamas iš sluoksniuotos ar trapios tešlos pagrindo ir įvairių saldžių arba nesaldžių įdarų. O jei paprastai, tai tiesiog paplotėlis su įdaru.
Kadangi rabarbarų sezonas, dėl įdaro ilgai sau galvos nekvaršinau.
Gabaliukas šio nuostabaus pyrago + puodelis kvapnios arbatos = ideali popietė!

Jums reikės:

  • 100 g  minkšto sviesto;
  • 200 g varškės;
  • 200 g miltų;
  • 150 g rabarbarų;
  • 150 g obuolių;
  • 100 g cukraus;
  • 1 v. š. bulvių krakmolo;
  • 1/2 a. š. cinamono.

Gaminimo eiga

  1. Iš miltų, varškės ir sviesto užmaišome tešlą (papildomai cukraus į tešlą nedėjau, man saldumo užteko. Jei mėgstate saldžiau, galite įdėti 2-3 v. š.).
  2. Tešlą įsukame į plėvelę ar į maišelį ir dedame į šaldytuvą kol ruošime įdarą.
  3. Nulupame ir supjaustome obuolius bei rabarbarus.
  4. Beriame cukrų, cinamoną, krakmolą ir permaišome.
  5. Tešlą iškočiojame ir dedame į kepimo formą (kadangi ypatingos formos paplotėliui nereikia, galima jį suformuoti tiesiog kepimo popieriumi išklotoje skardoje).
  6. Dedame įdarą.
  7. Užlenkiame kraštus.
  8. Paplotėlį kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.

Pastabos

  • Šiam paplotėliui naudojau viso grūdo ir speltos miltus lygiomis dalimis.

 

Ajurvedoszinios.lt

Paveikslėliai iš svetainės Ajurvedoszinios.lt

Pasidalinkite su kitais!