Orkaitėje keptos bulvės

potato-669171_640

Bulves nuskutame ir supjaustome išilgai. Beje, iki Naujųjų metų jas galima valgyti su lupenomis, vėliau patariame gaminti nuluptas. Sudedame supjaustytas bulves į polietileninį maišelį, užpilame aliejaus, prieskonių. Užrišame maišelį ir kratome tol, kol visos bulvės pasidengia aliejumi ir prieskoniais. Suberiame į skardą. Kepame 25-30 minučių 200 laipsnių (pagal Celcijų) temperatūroje.

Prieskonių mišiniai gali būti tokie:

1) Alyvuogių aliejus, druska, juodieji pipirai, mairūnas, čiobreliai (smulkinti), pagal skonį rozmarinas. Tinka švieži ir džiovinti.

2) Alyvuogių aliejus, pipirai, kmynai ir raudonėlis.

Kitas orkaitėje keptų bulvių receptas:

Bulves nuskutame ir nuplauname. Dedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu ir užviriname. Dedame druskos ir verdame apie 10 minučių. Nupilame vandenį, apibarstome malta kalendra ir paliekame apie tris minutes, kol nugaruos. Sudedame apvirtas bulves ant skardos, pateptos sviestų. Bulves truputį apšlakstome alyvuogių aliejumi ir pašauname į orkaitę 20-čiai minučių. Ištraukiame skardą. Bulves apverčiame, vėl dedame į orkaitę 10-čiai minučių. Tuomet vėl ištraukiame skardą. Bulves suspaudžiame dideliu šaukštu, kad jos šiek tiek susiplotų. Tada abi bulvės pusės bus traškios, o vidus purus. Užpilame grietine, sumaišyta su prieskoniais (asafetida, druska, juodaisiais pipirais, maltais kuminais ar kitais prieskoniais pagal skonį). Ir vėl pašauname 15-kai minučių į orkaitę. Apibarstome žalumynais ir…

skaunaus!

Pasidalinkite su kitais!