Olegas Torsunovas: tinkama mityba, pieno produktai ir jų nauda

milk

Bendri patarimai

Kiekvienas augalas turi savotišką skonį – tai augalo charakteris. Juk žmogus nenori būtent kalcio, fosforo ar amino rūgščių. Žmogus ieško skonio (saldaus, rūgštaus, aštraus ar kitokio). Kiekvienas skonis papildo mūsų psichiką.

Vaisiai turi saulės energijos (aktyvina žmogaus veiklą). Daržovės – mėnulio energijos. Dėl to vaisiai vakarienei netinka, nes vakare reikia protą raminti. Vakarienei rekomenduojamos troškintos daržovės. Jų nereikėtų gardinti aštriais prieskoniais, dėti nedaug druskos, nedaug riebalų.

Prieš miegą geriamas karštas pienas. Jeigu žmogus skundžiasi nemiga, virinant pieną galima įdėti kvepiančiųjų pipirų, gvazdikėlių ar muskato riešuto. Truputį paskaninti liepų medumi (liepų medus veikia raminančiai, kiti medūs stimuliuoja nervų sistemą). Turintiems viršsvorio vakarienę valgyti galima ne vėliau kaip 16 val. Kitiems – ne vėliau 18 val. Vakare nevartoti riebalų, riebaus kepto maisto.

Maisto produktai turi šildantį arba šaldantį poveikį. Pavyzdžiui, bananai turi šaldantį poveikį. Jie tinka žmonėms, kurių doša (kūno konstitucija, tipas) pita (ugnis). Šiuo atveju pitą bananai slopins, tačiau virškinimo ugnis gera, dėl to bananus gerai virškins. Obuoliai taip pat turi šaldantį poveikį. Todėl žiemą reikėtų mažiau jų valgyti žmonėms, kurie turi vata (oro) došą (skundžiasi stuburo, sąnarių skausmais, vidurių užkietėjimu).

Žmogaus protas nemėgsta šoko. Todėl jeigu žmogus yra įpratęs kasdien valgyti mėsą, nebūtina mėsiškus produktus iš meniu išbraukti iš karto. Galima mėsos vartojimą sumažinti iki 2–3 kartų per savaitę. Mėsiškų produktų vietą turi užimti kiti ne mėsiški skanūs valgiai. Vedos nerekomenduoja valgyti patiekalų, esančių neišmanimo gunoje (turi tokios energetikos), nes jie veda į degradaciją. Taigi valgant mėsą ir panašų maistą neišmanyme trumpėja pilnaverčio, sveiko gyvenimo amžius. Pokyčiai vyksta ir fiziniame kūne. Žmonių, kurie valgo mėsą, žarnyno mikroflora būna pakenkta, vyksta puvimo procesai. Toksinės medžiagos kenkia ir žarnynui, ir visam organizmui.

Vadinasi, geriausias pensinis fondas – askezės: atsisakyti mėsos, alkoholio ir kitų žalingų įpročių, palaikyti išorinę ir vidinę (proto) švarą. Žalingų įpročių vietą turėtų užimti dienos režimo laikymasis, tai yra reikia gyventi pagal gamtos ritmą, valgyti tam tikru laiku žmogui tinkančius ir jo sveikatą stiprinančius maisto produktus, nors kelis kartus per mėnesį pasninkauti. Tada žmogaus organizmas viską atliks pats, be didelio vargo. Nuotaika bus gera. O kai nuotaika pozityvi, žmogaus mintys taip pat tokios (tuomet jis mato kituose daugiau gerio, o ne blogio).

Uoslė labai svarbi juslė, kurią turi žmogus. Jei norime įsitikinti, ar maistas nesugedęs, mes jį uostome. Tačiau pasirinkdami maisto prieskonius mes to nedarome. Uoslės pagalba testuojama prana (gyvybinė energija), odžas (psichinė energija) ir tedžas. Tai individuoalus diagnostinis metodas. Visiems šeimos nariams tas pats produktas gali turėti skirtingą kvapą. Taigi produktas turės ir skirtingą poveikį organizmui.

Pieno produktai

Odžas – tai psichinė energija, sveikatos rezervas, meilė. Tai moteriškos prigimties energija.

Odžą kaupti padeda:

• Malda;

• Rytinis viso kūno apiprausimas vėsiu vandeniu;

• Savo motinos gerbimas;

• Kitų moterų gerbimas (kaip dukters ar motinos);

• Laiku ėjimas miegoti (21–22 val.);

• Šilto pieno gėrimas vakarais.

Odžas energija glūdi piene. Todėl reguliariai vakarais geriant pieną gerėja ilgalaikė atmintis, žmogaus charakteris. Pieną reikia gerti arba anksti ryte (iki 8 val.), arba vakare prieš miegą. Geriant pieną ryte galima dėti šafraną, cinamoną, žvaigždinį anyžių (testuoti pagal kvapą, kuris prieskonis tinka). Pieną reikia gerti po dušo.

Moterims pienas – tai grožio eliksyras, aktyvaus ilgaamžiškumo garantas. Vyrams – normalios hormonalinės funkcijos garantas. Pienas – tai „skystos smegenys“. Jį geriant vystosi intelektas. Riebus pienas, į kurį įdedama truputį ghi (lydyto sviesto), tinka vata tipo žmonėms (kuriems nuolat šalta, vargina stuburo ir sąnarių skausmai, neramus protas). Ypač pieną gerai vartoti vėžininkams, nes kaupiamas odžas.

Ghi – tai švaraus tedžo energija, saulės energijos šaltinis, turintis vyrišką prigimtį. Per pietus rekomenduojama valgyti maistą, kuriame gausu ghi. Tada maistas bus gerai suvirškinamas, nesikaups toksinai. Pietaujama 12 val. Pavyzdžiui, jeigu kepenų funkcija susilpnėjusi, vartojant ghi ji padidės. Jeigu kepenų funkcija per didelė – ji sumažės.

Jogurtas – tai produktas, kuris atstato žarnyno mikroflorą. Vasaros laikotarpiu jis vėsina iš išorės ir gerina virškinimą. Žiemą jis šaldo iš vidaus ir iš išorės. Tai galite pajausti suvalgę ryte jogurto stiklinę. Jogurtas netiks žmonėms, kurie yra vata tipo (skauda sąnarius). Jogurtas gali būti geriamas prieš valgį iki 18 val. Vėliau jo vartoti nerekomenduojama, nes dirgina protą, žmogus bus neramus, sunkiai užmigs.

Riaženka gydo skrandžio, kepenų ligas, skydliaukę, atstato širdies ritmą. Vartojamas iki 20 val. Produktas nepasižymi alergizuojančiu veikimu.

Grietinė – šis produktas ypač vertingas moterims. Palaiko normalią hormonalinę funkciją. Valgant ją (pasaldintą) ryte nepriaugsite svorio. Visa energija eis į psichiką. Tai produktas, teikiantis moterims grožį. Svoris augs, jeigu valgysime grietinę po 12 val. Per pietus gausiai grietinę vartoti turėtų fizinį darbą dirbantys žmonės (kurių darbas susijęs su raumenynu). Jeigu greitinę vartosime vakare, tai ji didins kaphą (augs svoris, dažniau sirgsime peršalimo ligomis).

Varškė stiprina kaulų sistemą, ramina nervus. Vartojant varškę nervų sistema bus aktyvi, stipri. Varškę galima vartoti nuo 9 iki 18 val.

Lydytas sūris stiprina lygiuosius ir skersaruožius raumenis. Tinka vartoti žmonėms, kurie serga varikoze (venų išsiplėtimu).

Pasukos gerina virškinimą. Jos geriamos prieš valgį. Jeigu padidėjęs skranžio rūgštingumas – tai jį sumažins, o jei sumažintas – padidins.

Panyras – saldaus pieno sūris. Kas skundžiasi blogu virškinimu, rekomenduojama prieš valgį gerti skystį, susidariusį ruošiant panyrą (jis geriamas šiltas, pagardiname pipirais ir druska). Panyras dedamas į troškinius, kai ruošiami vegetariniai patiekalai. Jį kepinant ghi, panyras nesuyra (paprastas baltas sūris suyra).

P. S.: šiuo metu daug kalbama apie pieno produkų kenksmingumą žmogaus sveikatai. Taip, tai baltymai, kurie sunkiau virškinami, negu daržovės ar vaisiai. Tačiau nutylima apie mėsos kenksmingumą – tai taip pat baltymai. Papraščiausias pavyzdys parodys, kuris produktas sunkiau virškinamas: druskos rugštyje patalpinus mėsos gabaliuką, šis suyra per 12 val., o sūrio gabaliukas – per 2 val. Pagal Vedas, visi pieno produktai yra dorybės gunoje, o visi mėsos produktai yra neišmanymo gunoje. Netgi žmonės, dirbantys pieno kombinate, labai skirsis nuo žmonių, dirbančių mėsos skerdyklose. Taigi visi turėtų suprasti, kad valgydami mėsą mes ne gauname daugiau energijos, o, priešingai, daug daugiau jos suvartojame tai mėsai suvirškinti.

Olegas Torsunovas

Pasidalinkite su kitais!