Obuolių pyragas su riešutais

Obuoliu-pyragas-su-riesutais-570×380 (1)

Labai skanus, drėgnas, purus, minkštas obuolių pyragas. Vietoje obuolių tiks kriaušės arba slyvos, o migdolus galite pakeisti jūsų mėgstamais riešutais.

Aš kepiau 20 cm kepimo formoje ir gavosi aukštas ir ilgai kepė, todėl rekomenduočiau pasirinkti didesnę.

Ingredientai (20–24 cm skersmens kepimo formai):

  • 100 g minkšto sviesto;
  • 120 g cukraus;
  • 1 st.* kambario temperatūros kefyro/jogurto arba grietinės;
  • ~300 g miltų;
  • 3 obuoliai;
  • sauja migdolų riešutų;
  • 1 a. š. sodo;
  • 1 v. š. citrinos sulčių;
  • cukraus ir cinamono apibarstymui.

*stiklinė 250 ml.

Paruošimas

1. Sviestą išsukame su cukrumi.

2. Į sviesto-cukraus masę pilame kefyrą arba jogurtą.

3. Beriame sodą, užpilame citrinos sultimis ir permaišome.
4. Beriame persijotus miltus ir užmaišome tirštą tešlą.

5. Tešlą dedame į kepimo popieriumi išklotą formą.

6. Ant viršaus beriame kapotus riešutus.

7. Ant riešutų sluoksnio dedame plonai pjaustytus obuolius ir apibarstome cukraus ir cinamono mišiniu.

8. Pyragą kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50 min. (kepimo laikas priklauso nuo formos dydžio. (20 cm skersmens formoje kepiau 50 min.)
9. Atvėsiname, supjaustome ir mėgaujamės.

Skanaus!

Vegetarai.eu

Pasidalinkite su kitais!