Naminis šokoladas su kerobu

sokolad (1)

Saldžiai kartus šokolado skonis patinka daugeliui. Ir šį visų mėgiamą skanėstą galima pasigaminti naudingą, paruošti jį be kofeino – stipraus stimuliatoriaus.

Šokoladą gaminame su kerobu, kuris turi saldų skonį. Tam, kad šokoladas gautųsi karčiai saldus, galima įdėti truputį cikorijos miltelių. Kakavos sviestą naudojame nedezodoruotą.

Jums reikės:

  • 200 g kakavos sviesto;
  • 200 g kerobo miltelių;
  • 2 šaukštų cikorijos (galima ir nedėti);
  • 3–4 šaukštų medaus arba cukraus.

Gaminimo eiga

1. Ištirpinkite kakavos sviestą, įstatę jį į vandens vonelę.
2. Leiskite truputį atvėsti ir sudėkite kerobą, cikoriją. Gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.
3. Dėkite medų, cukrų arba fruktozę.


4. Galite įdėti riešutų, saulėgrąžų, džiovintų vaisių (pagal skonį).
5. Viską išmaišykite ir supilkite į formeles saldainiams ar kokį kitą paruoštą indą, tinkamą stingdyti.


6. Saldainius ar šokoladą galima apibarstyti, apvolioti kokoso drožlėse, kapotuose riešutuose, vaflių trupiniuose.
7. Lipdyti ir apvolioti saldainius reikia iš karto ir pakankamai greit, kol masė dar elastinga.

Skanaus!

Receptu draugiškai pasidalino Saulegraza.com

Pasidalinkite su kitais!