Morkų kotletukai

Morku-kotletukai5-570×380

Tai tikrai labai skanūs kotletukai. Net vaikas sakė, kad šiandien ypač skaniai pavalgė :). Tiks ir šventiniam stalui, nes galima tiekti ir kaip karštą, ir kaip šaltą patiekalą. Galima papildomai pagardinti riešutais, saulėgrąžomis, įberti mėgstamų žalumynų, įdaryti varške. Viskas priklauso nuo jūsų fantazijos. Mes valgėme su pomidorų padažu ir šviežių daržovių salotomis (vyšniniai pomidorai, mini paprikos, graikinių riešutų aliejus, druska, pipirai).

Ingredientai:

  • 1 kg morkų;
  • 200 g avižinių dribsnių (ne greito paruošimo);
  • 300 g kopūstų (galima pakeisti žiediniais kopūstais, brokoliais, cukinija);
  • 100 g miltų (aš naudojau Speltos. Galima pakeisti žirnių, avinžirnių, ruginiais miltais, kviečių gemalais ir t. t.);
  • 1 a. š. ciberžolės;
  • 1 a. š. asafetidos;
  • 1 v. š. maltos kalendros;
  • 1 a. š. kario miltelių;
  • 1 a .š. „Garam masala“ prieskonių mišinio;
  • 1 v. š. druskos (arba pagal skonį);
  • aliejaus kepimui.

Ruošimo eiga

  1. Morkas sutarkuojame smulkia tarka. 
  2. Kopūstą plonai supjaustome. 
  3. Morkas permaišome su kopūstais. Beriame avižinius dribsnius, miltus, prieskonius, druską ir gerai išminkome (jei morkos labai sultingos, įberkite dar miltų, gemalų. Aš papildomai įbėriau avižų sėlenų). 
  4. Formuojame kotletukus (papildomai galima apvolioti miltuose, gemaluose) ir kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.
  5. Dedame į kepimo skardą ir kepame iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. 
  6. Tiekiame su šviežių daržovių salotomis ir mėgstamu padažu.

Skanaus!

Išeiga: 16 kotletukų.

Vegetarai.eu

Pasidalinkite su kitais!