Manų kruopų sklindžiai su kopūstais

get

Naujoviški, dar neragauti, be galo spalvingi ir lengvai virškinami manų kruopų sklindžiai gali tapti Jūsų mėgiamiausiais, juolab, kad daugiau nei pusę sklindžių masės sudaro daržovės ir jogurtas. Sklindžiai yra vegetariniai, nes kepami be kiaušinių. Jei pasiruošite iš anksto, šį patiekalą labai paprasta pagaminti. Manų kruopų sklindžiai gali tapti puikia alternatyva dažnai kepamiems bulviniams blynams.

Jums reikės:

  • 400 g manų kruopų;
  • 300–350 ml šilto vandens;
  • 250 ml naminio jogurto arba tiek pat natūralaus pirktinio;
  • dubenėlio burokine tarka tarkuoto kopūsto (iš viso sutarkuokite 400 g kopūsto);
  • 1 raudonos arba žalios aitriosios paprikos ankšties, išvalytomis sėklytėmis ir smulkiai sukapotos;
  • pusės šaukštelio kepimo miltelių;
  • 2 šaukštų augalinio aliejaus (geriausiai tiks saulėgrąžų);
  • ¼ šaukštelio maltų baltųjų pipirų;
  • ¼ šaukštelio asafetidos (kvapiosios ferulos);
  • žiupsnio druskos (pagal skonį);
  • 1 smulkiąja burokine tarka sutarkuotos morkos;
  • šluotelės smulkiai sukapotų šviežių krapų (kalendros žalumynų, petražolių);
  • augalinio aliejaus sklindžių kepimui.

Variantas:

  • Jei norite įvairovės, kitą kartą kopūstus pakeiskite tokiu pačiu kiekiu plonais šiaudeliais sutarkuotu saliero gumbu.

Ruošimo eiga

Sumaišykite dubenyje jogurtą, šiltą vandenį bei manų kruopas ir atidėkite brinkti mažiausiai 2–3 valandoms. Įmaišykite likusius ingredientus: aitriąją papriką, kopūstą, asafetidą, maltus baltuosius pipirus, aliejų, druską, kepimo miltelius. Labai gerai išmaišykite. Įkaitinkite keptuvę, supilkite kepimui skirtą aliejų ir šaukštu formuokite plonus apskritus vienodo dydžio dailius sklindžius. Kol šie kepa iš vienos pusės, pabarstykite iš viršaus tarkuotomis morkomis ir sukapotais krapais ar kitais žalumynais ir lengvai prislėkite kepimo mentele. Kai viena pusė apskrus, atsargiai apverskite. Antrąją pusę kepkite vos 0,5–1 minutę, kad nesudegtų žalumynai ir neapskrustų morkos. Galite apversti atgal. Kuomet apatinė sklindžio pusė gardžiai apskrunda, sklindžius išimkite. Patiekite dar karštus su maišytu grietinės bei sojos padažo užpilu. Tiks ir šlakelis pomidorų padažo. Aušdami sklindžiai tampa standesni.

Išeiga: apie 24 sklindžiai (4–5 porcijos).

Jogosmityba.lt

Pasidalinkite su kitais!