Kvietinių kruopų kičris

Kvietiniu-kruopu-kicris

Paprastai kičris (kichari) ruošiamas su ryžiais ir mung dalu. Bet ir su kvietinėmis kruopomis šis patiekalas yra ne mažiau skanus.

Jums reikės:

  • 1/4 st. kvietinių kruopų;
  • 1/4 st. mung dalo;
  • 1 pomidoro;
  • 1 morkos;
  • 50 g žaliejiųjų žirnelių;
  • 1/2 a. š. kumino sėklų;
  • 1/2 a. š. ciberžolės;
  • 10 g šviežio imbiero;
  • 1/4 a. š. asafetidos;
  • žiupsnio maltų čili pipirų;
  • druskos pagal skonį;
  • aliejaus arba ghi kepimui.

Gaminimo eiga

  1. Nuo pomidoro nulupame odelę ir smulkiai supjaustome.
  2. Morką supjaustome kubeliais.
  3. Imbierą smulkiai supjaustome arba sutarkuojame.
  4. Ant vidutinės ugnies keptuvėje įkaitiname 1 a. š. ghi arba aliejaus, beriame nuvarvintas kvietines kruopas ir maišant kepame 2–3 minutes. Atidedame į šalį.
  5. Puode įkaitiname 1 a. š. ghi arba aliejaus, beriame kumino sėklas ir maišant kepame apie 1 minutę. Dedame imbierą ir maišant kepame dar apie 1 minutę.
  6. Dedame pomidorą ir maišant kepame kol suminkštės.
  7. Beriame maltus prieskonius (ciberžolę, asafetidą, čilį), žirnelius, morką, pagardiname druska ir maišant kepame porą minučių.
  8. Dedame mung dalą ir maišant kepame 1 minutę.
  9. Beriame kvietines kruopas, įpilame 2 stiklines vandens, užverdame ir verdame 30–40 minučių.

Pastabos

  • Mung dalą reikia pamirkyti 2–4 valandas arba per naktį.
  • Kvietines kruopas reikia gerai nuplauti ir pamirkyti 10–15 minučių.

Ajurvedosžinios.lt

Pagrindinis paveikslėlis iš svetainės Ajurvedosžinios.lt

Pasidalinkite su kitais!