Kukurūzų miltų sausainiai „Moliūgėliai“

Kukuruzu-miltu-sausainiai-Moliugelis-696×463

Šie skanūs ir trapūs sausainiai tikrai papuoš jūsų šventinį stalą.

Jums reikės:

  • 150 g minkšto sviesto;
  • 1 st. kukurūzų miltų;
  • 1/2 st. miltų;
  • 1/4 st. cukraus;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 1/4 a. š. vanilės ekstrakto;
  • 1/2 a. š. malto cinamono;
  • gvazdikėlių papuošimui;
  • moliūgo sėklų papuošimui.

Gaminimo eiga

  1. Kukurūzų miltus persijojame su kepimo milteliais, druska ir cinamonu.
  2. Sviestą išsukame su cukrumi.
  3. Permaišome sviesto-cukraus masę su kukurūzų miltų mišiniu (gaunasi labai lipni masė).
  4. Po truputį beriame kvietinius miltus ir užmaišome tešlą.
  5.  Tešlą įsukame į plėvelę ir dedame į šaldytuvą 30 min.
  6. Iš tešlos formuojame rutuliukus, suplojame ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos toliau vieną nuo kito.
  7. Dantų krapštuku padarome griovelius.
  8. Į sausainio vidurį dedame gvazdikėlį arba moliūgo sėklą (moliūgo uodegytė).
  9. Sausainius ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 13-15 min.
  10. Atvėsiname skardoje.

Pastabos

  1. Iš tokio tešlos kiekio iškepiau 14 sausainių, bet kadangi jie gan trapūs, rekomenduočiau daryti mažesnius, tada bus patogiau valgyti.
  2. Stiklinė – 250 ml.

Ajurvedoszinios.lt

Paveikslėliai iš svetainės Ajurvedoszinios.lt

Pasidalinkite su kitais!