Kūčia

Kucia-570×380

Šiais metais šventinį patiekalų stalą nusprendžiau paįvairinti vaikystės patiekalu – kūčia. Nors ne visai vaikystės, nes papildomai įdėjau aguonų, razinų ir riešutų. Močiutė darė paprastai – kviečius užpildavo medaus vandeniu ir man buvo labai skanu. :) O dar buvo virti ryžiai sumaišyti su razinomis ir taip pat tiekiama su medaus vandeniu. Tai buvo du mano mėgstamiausi patiekalai.

Ingredientai:

  • 100 g kviečių grūdų;
  • 50 g aguonų;
  • 50 g razinų;
  • 50 g graikinių arba kitokių riešutų;
  • medaus;
  • vandens.

Paruošimas

1. Kviečių grūdus perrenkame, nuplauname ir užmerkiame (laikiau per naktį).
2. Kviečius užpilame 2 stiklinėmis vandens, užverdame, sumažiname ugnį ir verdame kol suminkštės (aš viriau apie 2 valandas).
3. Aguonas užpilame vandeniu ir paliekame valandai, razinas – 20 minučių.
4. Aguonas nukošiame ir pertriname.
5. Riešutus sukapojame ir apkepiname sausoje keptuvėje.
6. Kviečius nukošiame ir atvėsiname.
7. Į dubenį beriame kviečius, razinas, aguonas, riešutus ir permaišome.
8. Į atskirą dubenėlį dedame mišinį ir užpilame medaus vandeniu (saldumą reguliuokite pagal savo skonį). Užpilui taip pat tinka ir džiovintų vaisių kompotas.

Skanaus!

Vegetarai.eu

Pasidalinkite su kitais!