100 mokslinių priežasčių, kodėl reikėtų atsisakyti mėsos (IX dalis)

healthy-food

Anksčiau rašėme…

81) Dėl cholino – medžiagos, dideliais kiekiais randamos kiaušiniuose, jūsų burnos kvapas, šlapimas, prakaitas ir lytiniai organai gali atsiduoti trimetilaminu, kuris smirda kaip sugedusi žuvis.

stink

Šaltinis: Smelling like dead fish: A case of trimethylaminuria in an adolescent. Clin Pediatr (Phila) 2006 45(9):864 – 866.

82) Cholinas organizme virsta TMAO (trimetilamino N-oksidu), kuris, kaip minėta anksčiau, yra siejamas su širdies ligomis ir vėžiniais susirgimais.

heartbeat-163709_640

Šaltinis: Intestinal microbiota metabolism of l-carnitine, a nutrient in red meat, promotes atherosclerosis. Nat Med. 2013 Apr 7.

83) Cholinas yra siejamas su prostatos vėžio vystymusi ir jo sukeltomis mirtimis.

shadow-185314_640

Šaltinis: Choline intake and risk of lethal prostate cancer: Incidence and survival. Am. J. Clin. Nutr. 2012 96(4):855 – 863.

84) Dažniausias žmogaus smegenų ligų sukėlėjas – kiaulinis kaspinuotis, kuris vis dažniau randamas JAV.

man-117588_640

Komentaras: tyrime tirta liga – neurocisticerkozė.

Šaltinis:Clinical manifestations, diagnosis, and treatment of neurocysticercosis. Curr Neurol Neurosci Rep 2011 11(6):529 – 535.

85) Visavalgių metabolizmas (medžiagų apykaita, cheminių reakcijų, vykstančių kiekvienoje organizmo ląstelėje, visuma, – red. past.) yra kur kas lėtesnis nei veganų ir vegetarų.

metabolism

Šaltinis: Sympathetic nervous system activity and resting metabolic rate in vegetarians. Metab. Clin. Exp. 1994 43(5):621 – 625.

86) Į mėsą švirkščiami fosforo konservantai, žalojantys ją vartojančių žmonių kraujagysles, skatinantys senėjimą ir osteoporozės išsivystymą.

syringe-866550_640

Komentaras: aukštas fosforo lygis organizme yra susijęs su trumpesne gyvenimo trukme.

ŠaltinisPhosphate additives in food–a health risk. Dtsch Arztebl Int. 2012 109(4):49 – 55. 
ŠaltinisThe prevalence of phosphorus-containing food additives in top-selling foods in grocery stores. J Ren Nutr. 2013 23(4):265-270.

87) Fosforo konservantai, naudojami apdirbant vištieną, gerokai padažnina apsinuodijimus Campylobacter bakterija.

valgykime daržoves :)

valgykime daržoves :)

Komentaras: Campylobacter bakterija – pagrindinė apsinuodijimo su maistu plintančiomis bakterijomis priežastis daugelyje išsivysčiusių šalių.

Šaltinis:Effects of polyphosphate additives on Campylobacter survival in processed chicken exudates. Appl. Environ. Microbiol. 2010 76(8):2419 – 2424

88) Greito maisto restoranuose parduodamuose vištienos gabalėliuose vištiena nėra pagrindinė ir didžiausia sudedamoji dalis; daugiausia ten – riebalų. Kartu su epiteliniu, kauliniu, nerviniu (galvos bei nugaros smegenų) ir jungiamuoju audiniais.

fried-chicken-690039_640

Šaltinis: The autopsy of chicken nuggets reads chicken little. Am J Med. 2013 126(11):1018-1019.

89) Net visavalgių atletų arterijos yra storesnės (nuo aterosterozės) nei eilinio vegano.

relay-race-655353_640

Šaltinis:Homocysteine, circulating vascular cell adhesion molecule and carotid atherosclerosis in postmenopausal vegetarian women and omnivores. Atherosclerosis 2006 184(2):356 – 362.

Šaltinis:Long-term low-calorie low-protein vegan diet and endurance exercise are associated with low cardiometabolic risk. Rejuvenation Res. 2007 10(2):225 – 234.

90) Įrodyta, kad sąlytis su gyvsidabriu ir PCB junginiais per žuvį turi neigiamą įtaką vaisiaus smegenų vystymuisi.

pregnancy-806989_640

Šaltinis: Functional MRI approach to developmental methylmercury and polychlorinated biphenyl neurotoxicity. Neurotoxicology 2011 32(6):975 – 980.

 

Laukite tęsinio…

Pasidalinkite su kitais!