Kerobinis tortas “Mamytei”

IMG_5740

Šis kerobinis tortas toks švelnus, bet toks sodrus savo skonių palete, kad jį būtų galima dovanoti kiekvienai pasaulio mamytei bet kokia jai svarbia proga. Ir jos bus sužavėtos. Ypač jei nepagailėsite šilauogių. :)

Reikės (iš tokio kiekio išeina du įprasti arba vienas milžiniškas tortas):

Tešlai:

600 g miltų

10 g sodos

40 g kerobo

250 g cukraus

15 g apelsino žievelės (nebūtina)

140 g apelsinų sulčių (nebūtina)

300 g aliejaus (galima naudoti sviestą, bet reikia jį išlydyti, be to, aliejus geriau pakelia tešlą)

600 g kefyro arba panašaus kiekio natūralaus jogurto (mažiau, jei skystesnis)

70 g razinų (nebūtina)

Įdarui:

500 g varškės

skardinės saldinto kondensuoto pieno (apie 400 g) arba 300-400 g jogurto ir cukraus pagal skonį

šviežių vaisių arba uogų (nebūtina)

savo pasirinktų priedų (nebūtina)

Papuošimui:

plaktos grietinėlės ir vaisių arba uogų

Eiga:

  1. Visus tešlai reikalingus produktus sumaišome (sodos iš anksto “nugesinti” nereikia). Tarkuotos apelsino žievelės ir sulčių dėti nebūtina, bet… rekomenduojama. :) Jie suteikia tešlai stebuklingą išskirtinį prieskonį. Razinos taip pat nebūtinos, ypač jei į įdarą dėsite šviežių vaisių ir uogų. Supilame į apvalią torto formą.
  2. Kepame maždaug 180 laipsnių temperatūroje tol, kol gražiai iškyla ir tešla nebelimpa prie medinio pagaliuko. Kai baigs kepti, vertėtų palikti dar 5 minutes praviroje (išjungtoje) orkaitėje, tai užtikrina, kad tešla tikrai bus iškepusi.
  3. Šiam torto pagrindui atvėsus išimame jį iš formos ir perpjauname išilgai į dvi dalis (gaunasi du nuostabiai kvepiantys torto blynukai).
  4. Torto pagrindą (vieną dalį) vėl dedame atgal į formą. Tam, kad tešla būtų drėgnesnė (tortiškesnė), galima ją švelniai sudrėkinti šviežiai spaustomis apelsinų sultimis (bet nepersistenkite). Tam pakanka 4-5 valgomųjų šaukštų sulčių.
  5. Sumaišome įdarą: varškę, kondensuotą pieną (arba jogurtą su cukrumi) ir pasirinktus priedus. Geriausia, jei tai – švieži vaisiai, nes tortas lengvas, jo kremas nėra itin riebus.
  6. Tepame įdarą (jo turėtų gautis nemažai) ant pirmojo tešlos sluoksnio, išlyginame. Jeigu šio kremo dar lieka, bus galima jį panaudoti viršutiniam torto sluoksniui.
  7. Dedame kitą tešlos “blyną”. Jį taip pat galima papildomai sudrėkinti apelsinų sultimis.
  8. Sudedame likusią kremo (įdaro) dalį, jei jo liko ir niekas dar nepasmaližiavo :)
  9. Tortą paliekame šaldytuve per naktį arba 5-6 valandoms. Tešla suminkštės nuo kremo, kitaip tariant, tortas virs tortu. :) Vis dėlto šį tortą galima patiekti ir ką tik suteptą, nes ir tešla, ir įdaras yra labai skanūs vieni.
  10. Prieš patiekdami papuošiame tortą plakta grietinėle ir vaisiais arba uogomis. Mes pasirinkome šilauoges ir bananus (jų dėjome ir į įdarą).
  11. Stebuklingasis Balarama.lt patarimas: prieš patiems ragaujant vegetariškas vaišes palanku jas pasiūlyti paragauti Viešpačiui. Tai galima padaryti tiesiog savais žodžiais, netgi mintyse. Arba galima Jam už jas padėkoti – juk visa, kuo džiaugiamės mes patys ir kuo džiuginame savo aplinkinius, ateina būtent iš Jo. :)

P. S.: ši tešla labai tinka ir keksiukams (iš tokio kiekio išeina maždaug 25 keksiukai), ir pyragui.

Maža vieša paslaptis: tai – Balarama.lt vyr. redaktorės “firminis” tortas, kuriuo ji, žinoma, pradžiugino ir savo mamytę. :)

Skanaus!

Pasidalinkite su kitais!