Karameliniai saldumynai su riešutais

Karameliniai-saldumynai-570×380

Paruošti labai paprasta, o jau skanumas… :) Dalį riešutų galite pakeisti džiovintais vaisiais. Jei nemėgstate kokoso drožlių, keiskite riešutų miltais. Sutirštintą pieną galite pakeisti riešutų sviestu.

Ingredientai (27 vnt.):

  • 1 indelis virto kondensuoto pieno (naudojau „Rududu“);
  • 100 g sezamo sėklų;
  • 100 g saulėgrąžų sėklų;
  • 150 g anakardžių riešutų;
  • 150 g graikinių arba kitokių riešutų;
  • 50 g kokoso drožlių.

Paruošimas

1. Sausoje keptuvėje pakepiname saulėgrąžas ir sezamo sėklas (nebūtinai).

 

2. Sukapojame graikinius riešutus.


3. Riešutus nuplauname.
4. Į dubenį supilame kondensuotą pieną, beriame riešutus, saulėgrąžas, sezamo sėklas ir kokoso drožles.


5. Gerai permaišome. Jei masė skysta, įberkite dar kokoso drožlų arba riešutų miltų.


6. Formuojame sausainiukus (12 vnt.) arba rutuliukus (15 vnt.).


7. Kepame iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Sausainius 15–18 minučių, rutuliukus 25–28 minutes arba kol gražiai apskrus.
8. Saldumynus ataušiname skardoje.
9. Tiekiame su puodeliu kvapnios arbatos ir mėgaujamės.

Skanaus!

Vegetarai.eu

Pasidalinkite su kitais!