Kalėdinis Olesijos tortas

12431652_10205282804618816_493740835_n

Šį kartą siūlome išbandyti mūsų puslapio draugės Olesijos Kalėdinio torto receptą! Gaminamas paprastai, o skonis patiks ir mažiems, ir dideliems. Jam pagaminti neužtruksite daug laiko, o improvizuoti gali kiekvienas pagal savo skonį. Galima gaminti net dviem būdais: su biskvitu ir nekeptas, su sausainiais!

Receptas su biskvitu:

  • 1/4 stiklinės kefyro;
  • 0,5 stiklinės cukraus;
  • 0,5 stiklinės miltų;
  • truputis sodos;
  • 1 valgomasis šaukštas grietinės;
  • truputis citrinos sulčių;
  • truputis vanilės;
  • 200 gramų varškės, galima naudoti kreminę;
  • 4 šaukšteliai agaro (želatinos pakaitalas);
  • 400 gramų grietinės;
  • mėgstamų konservuotų vaisių.

Gaminimo eiga

Sodą išmaišome su šaukštu grietinės, įpilame šlakelį citrinos sulčių ir išmaišome. Elektriniu plaktuvu sumaišome kefyrą, miltus ir cukrų. Sudedame išmaišytą grietinę su soda ir dar kartą viską išmaišome. Dedame į formą ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min.

Galima pasirinkti ir bet kurį kitą jūsų mėgstamo biskvito receptą.

Kol kepa biskvitas, išmaišome 4 šaukštelius agaro 1/4 stiklinės vandens. Paliekame pastovėti 15–20 min.

Ant iškepusio biskvito išdėliojame konservuotų persikų puseles.

Varškę pertriname per sietelį, galima naudoti ir elektrinį trintuvą, svarbu, kad neliktų gumuliukų. Grietinę išmaišome su cukrumi ir trupučiu vanilės. Galima įdėti smulkintų riešutų, džiovintų vaisių gabalėlių.

Vandenį su agaru pastatome ant silpnos ugnies ir kaitiname maišydami, bet neužviriname. Tada po šaukštą, lėtai maišydami dedame grietinės masę.

Grietinės masę sumaišome su varške ir pilame ant pagrindo. Statome į šaldytuvą porai valandų, kad gerai sustingtų.

Tokį tortą galima daryti ir nekeptą. Vietoje biskvito naudojame sausainius.

2 pakelius sausainių susmulkiname elektriniu smulkintuvu ir padengiame torto kepimo formos dugną. Grietinės varškės masę pilame ant jų ir statome porai valandų į šaldytuvą. Paprasčiau ir būti negali!

Torto papuošimas priklauso nuo jūsų išradingumo. Olesija papuošė taip :)

Kai tortas sustingo, ji viršų storai apibarstė cukraus pudra. Iškirpo snaigę ir ją uždėjusi apibarstė kakavos (galima naudoti kerobą) milteliais. :)

Skanaus! Ir gražių švenčių!

Straipsniu draugiškai pasidalino Saulegraza.com

Pasidalinkite su kitais!