Gruzdinti panyro kukuliai

st

Jums reikės:

  • 300 g garšvos;
  • 200 g smulkiai supjaustyto panyro (saldaus pieno sūris);
  • 1 valg. š. ghi sviesto;
  • 1 arb. š. šviežio tarkuoto imbiero;
  • 0,5 arb. š. kurkumos (ciberžolės);
  • 0,5 arb. š. maltos kalendros;
  • 1/4 arb. š. asafetidos;
  • 2 arb. š. druskos;
  • 250–300 g žirnių miltų;
  • ghi sviesto arba aliejus kukulių gruzdinimui.

Gaminimo eiga

Garšvą nuplaukite ir palikite nusivarvėti. Nuspaudę likusį vandenį, lapus smulkiai supjaustykite.

Keptuvėje įkaitinkite ghi sviestą. Kelias sekundes jame pakepinkite prieskonius. Sudėkite smulkiai pjaustytą panyrą ir maišydami pakepinkite dar apie 1–2 minutes.

Apkepusį panyrą sudėkite į dubenį, įdekite supjaustyta garšvą, apiberkite žirnių miltais ir gerai išminkykite. Iš gautos tešlos suformuokite rutuliukus.

Gruzdinkite juos aliejuje arba ghi svieste tol, kol šviesiai paruduos. Išgriebkite ir nusausinkite.

Skanu valgyti su pomidorų padažu arba vienus.

Recepto ir nuotraukos autorė Alena Katinienė

Pasidalinkite su kitais!