Gardus pyragas be glitimo

receptas_gardus_pyragas_be_glitimo

Pasmaližiauti mėgstame kone visi. Tačiau tikrai ne kiekvienas gali mėgautis visais saldumynais. Vis dažniau pasitaiko žmonių, turinčių įvairias alergijas, netoleruojančių tam tikrų maisto produktų ar medžiagų, pavyzdžiui, glitimo. Šis gardus pyragas be glitimo – alternatyva tokiems smaližiams.

Reikės:

4 didelių obuolių,
3 valg. š. grikių miltų,
3 valg. š. kokosų miltų,
3 valg. š. sojos miltų,
1 valg. š. malto cinamono,
50 g kokosų žiedų cukraus,
1 arb. š. sodos ar kepimo miltelių,
vanilės pagal skonį,
200 ml vandens.

Gaminimo eiga:

Obuolius nulupti, supjaustyti skiltelėmis, apiberti kokosų cukrumi (šaukštą palikti tešlai) ir cinamonu, išmaišyti ir palikti apie 10 min.

Paruošti tešlą iš miltų, vanilės ir sodos (ar kepimo miltelių) bei 1 valg. š. kokosų žiedų cukraus.

Nuolat maišant šaukštu, palaipsniui pilti apie 200 ml vandens. Tešla turi būti tokio tirštumo, kad būtų įmanoma ją maišyti šaukštu.

Paruoštus obuolius sumaišyti su tešla ir sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 35 min. Išėmus leisti atvėsti. Puošti su šviežiom, šaldytom ar liofilizuotom uogom.

Skanaus!

Receptą parengė livinn.lt

Pasidalinkite su kitais!