Gardūs kokosiniai sausainiai

bake-599521_960_720

Tai puikus receptas iš klasikinės trapios tešlos.

Ruošiant trapią tešlą mūsų siūlomu būdu, naudojamas šaldytuve atšaldytas sviestas. Labai svarbu tešlą išminkyti kuo greičiau, kad rankų šiluma nespėtų ištirpdyti sviesto (dėl to tešla praras purumą, o gaminiai iš jos nebus minkšti ir trapūs). Pageidautina, kad virtuvėje būtų vėsu, o indas, kuriame minkome tešlą, atšaldytas.

Kad gaminiai iš trapios tešlos būtų puikaus skonio, svarbu laikytis ir šių rekomendacijų:

1) tešlos negalima stipriai maigyti ir minkyti;

2) paruoštą tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir palaikyti šaltai (taip brandinama tešla taps elastingesnė).

Kepiniai bus minkšti, švelnūs ir purūs. Dėl netolygaus šalto sviesto pasiskirstymo tešloje sausainiai ir pyragai įgys sluoksniuotą struktūrą.

Ingredientai:

kokoso drožlės – 100 g

natūralus sviestas – 200 g

cukrus – 100 g

pienas arba grietinė – 2 valg. š.

kvietiniai aukščiausios rūšies miltai – 350-400 g (man patinka dėti ir viso grūdo miltus (maždaug pusę nurodyto kiekio).

Eiga:

Išsijojame miltus, į juos suberiame kokoso drožles. Per stambią trintuvę sutarkuojame sviestą ir sumaišome su sausu mišiniu. Turėtume gauti stambius trupinius, į kuriuos įdedame grietinę ir suminkome tešlą. Jei tešla limpa prie rankų, papildomai įberiame miltų. Gautą tešlą padaliname į nedidelius ritinėlius, kuriuos vyniojame į maistinę plėvelę ir paliekame šaldytuve 2 val.

Vėsioje temperatūroje subrandintą tešlą lengva kočioti. Iš jos paruošiame 4-5 mm storio lakštus, pjaustome sausainius, jų viršų apibarstome cukrumi. Kepame 200-240 laipsnių temperatūroje apie 15-20 min. Kepimo skardos riebalais tepti nereikia.

Šiuos sausainius skanaukite užsigerdami puodeliu arbatos ar stikline pieno. Nepraleiskite nemačiomis šio recepto – švelnumas ir purumas, sviesto aromatas – geriau nesugalvosi… Deja, turi vieną trūkumą – baigiasi greitai.

Pasidalinkite su kitais!