Gardūs sveikuoliški rutuliukai

cashew-nut-1098177_960_720

Jums reikės:

  • trapios tešlos sausainių;
  • saujos anakardžių riešutų;
  • saujos džiovintų slyvų;
  • saujos džiovintų abrikosų;
  • saujos razinų;
  • kondensuoto pieno;
  • pieno miltelių;
  • sezamo sėklų.

Dubenyje sutrupiname trapios tešlos sausainius. Į trintuvą („blenderį“) įdedame po saujelę džiovintu slyvų, abrikosų, razinų, anakardžių riešutų ir sumalame. Trupintus sausainius sumaišome su maltais vaisiais ir riešutais. Į gautą masę įpilame šiek tiek kondensuoto pieno, įdedame pieno miltelių. Viską gerai išmaišome. Iš gautos masės rankomis formuojame rutuliukus ir pavoliojame pakepintose sezamo sėklose.

 

Skanaus!

Recepto autorė Alena Katinienė

Pasidalinkite su kitais!