Fantastiškas morkų pyragas

cupcake-279523_640

Siūlau pasigaminti visuomet skonio receptorius sugundantį neįtikėtiną morkų pyragą:

Reikės:

Cukraus 670 g
Morkų 1 kg 300 g (stambiai, burokine tarka sutarkuotų morkų)
Kvietinių miltų 930 g
Vandens 360 ml
Aliejaus 550 ml
Razinų 270 g
Kardamono 10 g
Druskos 6 g
Sodos 21 g
1 citrinos sulčių

dessert-748786_640

Eiga:

Į tarkuotas morkas įberiame cukraus, druskos, viską gerai išmaišome ir paliekame pusvalandžiui, kad morkos išleistų sultis.

Orkaitę įkaitiname iki 180° laipsnių pagal Celsijų. Kepimo skardą (ar formą) ištepame sviestu, negailime jo ir dugnui, ir šonams tepti. Pabarstome formą manais ir, ją apvertę, iškratome neprilipusias kruopas.

Į morkas sudedame razinas, kardamoną, aliejų, vandenį. Paskui į šią masę supilame miltus ir gesintą sodą.

Tešlą sukrečiame į paruoštą formą (ar formas). Kepame apie 1 valandą, kol pyrago viršus tampa sodrios rudos spalvos, o vidurys – visiškai iškepęs ir įdūrus nebelimpa prie pagaliuko.

Jei kas iš jūsų iki šiol nesiryžote kepti tokio pyrago – galiu asmeniškai pažadėti, kad jis bus labai skanus. Būtinai pamėginkite. Šis morkų pyragas tikrai yra ypatingas, nes visi kas jo paragauja, būtinai prašo dar.

Aš kepu jį keksų ar mažų keksiukų formelėse – tai atrodo labai patraukliai ir patogu valgyti. Kepu visą kiekį pagal nurodytus ingredientus, nes keksiukus tiesiog šluote nušluoja nuo stalo. Šio pyrago tekstūra drėgna, labiau panaši į pyragaičių.

Pasidalinkite su kitais!