Dilgėlių sriuba

Capture1

Jums reikės:

  • 300 g dilgėlių,
  • 1 morkos,
  • 1 petražolės šaknies,
  • 4 v. š. lydyto sviesto („ghee“),
  • 2 v. š. miltų,
  • 1 litro vandens arba daržovių sultinio.

Reikalingi prieskoniai: 2 lauro lapeliai, 2 gvazdikėliai, 1 a. š. asafetidos, 2 a. š. citrinos sulčių, pagal skonį druskos, maltų baltųjų pipirų ir malto muskato.

Gaminimo eiga

Nuplauname ir nuplikome dilgėlių lapus.

3 šaukštuose lydyto sviesto („ghee“) pakepiname asafetidą ir smulkiai supjaustytą petražolės šaknį. Kai šaknis suminkštėja, sudedame smulkiai supjaustytus dilgėlių lapus. Vėl kelias minutes pakepiname.

Vandenyje verdame supjaustytą morką. Į puodą sudedame lauro lapus, gvazdikėlius, druską. Kai morka apverda, sudedame pakepintą petražolės šaknį su dilgėlėmis. Verdame apie 10–15 min.

Kol verda, keptuvėje iki auksinės spalvos pakepiname 1 šaukštą lydyto sviesto su miltais.

Supilame pakepintus miltus į puodą. Viską dar 5 minutes paverdame. Nukeliame nuo ugnies, sudedame maltą muskatą, baltuosius pipirus ir citrinos sultis. Prieš valgant galima pagardinti grietine.

Svetainė: vlmedicina.lt

Pasidalinkite su kitais!