Dilgėlių pesto užtepas

pesto-2152234_960_720

Jums reikės:

  • 2 saujų dilgėlių,
  • 50 g kietojo sūrio (parmezano tipo),
  • 1 saujos kedrų riešutų,
  • 6 šaukštų alyvuogių aliejaus,
  • 2 šaukštų citrinos sulčių.

Prieskoniai: žiupsnelis baltųjų pipirų, pagal skonį druskos, 2 a. š. asafetidos, 1 a. š. smulkiai tarkuoto imbiero.

Gaminimo eiga

Nuplauname ir nuplikome dilgėlių lapus. Juos šiek tiek susmulkiname.

Kedrų riešutus sugrūdame ar sumalame kavamale.

Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame asafetidą, imbierą. Pakaitiname 1 minutę ir atvėsiname.

Į dubenį dedame dilgėlių lapus, grūstus riešutus, smulkiai tarkuotą sūrį, druską, pipirus, supilame aliejų ir citrinos sultis.

Trintuvu viską sutriname iki vientisos masės. Patiekiame kaip užtepėlę su juoda duona ar skrudinta balta duona. Tinka kaip padažas prie makaronų ar virtinių.

Patarimas: kedrų riešutus galime keisti tuo pačiu kiekiu pakepintų saulėgrąžų.

Svetainė: vlmedicina.lt

Pasidalinkite su kitais!