Didžkukuliai su baklažanų, dilgėlių ir jūros kopūstų įdaru

Cepelinai009virsus (3)ko

Jums reikės:

  • 3–4 kg bulvių;
  • 1 kg virtų bulvių su lupenomis;
  • 3–4 vidutinio dydžio pienių šaknų;
  • 0,5 stiklinės lydyto ghi sviesto arba aliejaus;
  • ciberžolės, kario, garam masalos ar kitų jūsų mėgstamų prieskonių mišinio;
  • saujos druskos.

Įdarui rinkitės jūros kopūstus, dilgėles arba baklažanus.

Gaminimo eiga

Nuskustas bulves sutarkuojame smulkia tarka. Per audinį arba naudodami sulčiaspaudę išsunkiame sultis ir paliekame, kad nusėstų krakmolas, apie 20 min.

Sultis nupilame, o krakmolą sudedame į tarkius ir gerai išminkome.

Virtas bulves nulupame ir sumalame arba sugrūdame į košę.

Trečdalį  košės sudedame į tarkius ir dar kartą išminkome.

Įdarui skirtą virtų bulvių košę sumaišome su ciberžole, mirkytais ir smulkintais jūros kopūstais, plikytomis, smulkintomis dilgėlėmis ar sūdytais ir troškintais baklažanais. Padarome rutuliukus.

Iš tarkių pagaminame blynelius ir įdėję įdarą delnais suformuojame pailgus didžkukulius – cepelinus.

Į verdantį pasūdytą vandenį sudedame cepelinus. Vanduo turi juos apsemti. Nuo užvirimo momento verdame 10–15 min.

Gerai nuplautas pienių šaknis susmulkiname ir pakepiname ghi svieste ar aliejuje su prieskoniais (kariu, garam masala ar kitais mėgstamais prieskoniais). Užpilame ant didžkukulių.

Skanaus.

Recepto ir nuotraukos autorė Zita Užkuraitienė.

Svetainė: vlmedicina.lt

Pasidalinkite su kitais!