Daržovių vėrinukai žirnių miltų tešloje

Verinukai017

Jums reikės:

  • medinių iešmukų;
  • įvairių daržovių (pakanka 3–4 rūšių);
  • 0,5 kg saldaus pieno sūrio (panyro);
  • 0,5 kg žirnių miltų;
  • 0,5 kg kvietinių miltų;
  • 1 litras rūgpienio ar kefyro;
  • šaukštas sodos;
  • šaukštas druskos;
  • 1 litras ghi sviesto arba rafinuoto aliejaus;
  • prieskonių:  šaukštelis asafetidos (kvapiosios ferulos),  50 g  juodgrūdės, šaukštelis juodųjų pipirų, šaukštelis čili pipirų milteliais.

Verinukai028

Gaminimo eiga

Gabalėliais supjaustome daržoves: kalafiorus, saldžiąją papriką, moliūgus, cukinijas, patisonus, baklažanus, bulves, morkas, kopūstus, burokėlius, panyrą  (saldaus pieno sūrį).

Kietas daržoves (bulves, moliūgus, morkas, burokėlius, patisonus) pakepiname ar apverdame, kad šiek tiek suminkštėtų ir veriant neįskiltų.

Pjaustytus baklažanus gausiai apibarstome druska ir paliekame valandai, kad suminkštėtų ir ištekėtų sultys. Prieš naudodami perplauname.

Sūrio kubelius apkepiname ghi svieste arba aliejuje iki auksinio geltonumo.

Paruoštas daržoves suveriame ant medinio iešmuko.

Sumaišome žirnių ir kviečių miltus, prieskonius, druską. Atskirame inde įmaišome sodą į rūgpienį ar kefyrą. Supilame į paruoštą tešlą ir gerai išplakame.

Puode įkaitiname ghi sviestą arba aliejų.

Abejomis rankomis tešloje mirkome suvertas daržoves ir sūrį. Verdame riebaluose, kol išsipūs ir gražiai paruduos.

Su vėrinukais puikiai tinka pomidorų  padažas, agurkai, pomidorai, žalialapės salotos.

Tai puikus šventinis ar pietų meto patiekalas.

Verinukai036

Skanaus.

Recepto ir nuotraukų autorė Zita Užkuraitienė.

Svetainė: vlmedicina.lt

Pasidalinkite su kitais!