Burokėlių kotletai

Burokeliu-kotletai-570×380

Dar vienas puikus sveikų kotletukų receptas. Mes valgėm su bulvių koše ir raugintai agurkėliais. Jei nemėgstate prieskonių ar neturite, galite naudoti tiesiog druską ir pipirus. Papildomai į kotletukus galite dėti kepintų morkų, pagardinti žalumynais. Miltus galima pakeisti bulvėmis. O ruošiant šventėms, pagardinti riešutais (prie burokėlių labai dera graikiniai riešutai). Kotletukai skanūs ir šilti, ir šalti.

Ingredientai:

  • 1 kg virtų burokėlių (aš naudoju keptus orkaitėje);
  • 200 g avižinių dribsnių;
  • 100 g miltų (kvietinių, žirnių, avinžirnių ar kt.);
  • 1 a. š.ciberžolės;
  • 1 a. š.asafetidos;
  • 1 v. š.maltos kalendros;
  • 1 a. š. kario miltelių;
  • 1 a. š. malto cinamono;
  • 1 v. š.juodųjų gartsyčių sėklų;
  • 1 v. š. druskos;
  • aliejaus arba lydyto sviesto „ghi“ kepimui.

Ruošimo eiga:

  1. Burokėlius sutarkuojame smulkia tarka, beriame avižinius dribsnius ir permaišome.
  2. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų, Beriame garstyčių sėklas ir uždengiame. Kai garstyčių sėklos nustos spragsėti, beriame maltus prieskonius (išskyrus cinamoną) ir kelias sekundes maišant pakepiname.
  3. Į burokėlių masę beriame miltus, dedame pakepintus prieskonius, pagardiname druska bei cinamonu ir gerai permaišome. 
  4. Formuojame nedidelius kotletukus ir dedame į kepimo formą. Galite apvolioti miltuose arba kviečių gemaluose. 
  5. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
  6. Patiekiame su pasirinktu padažu, bulvių koše ir raugintais agurkėliais. 

Skanaus!

Išeiga: 18 kotletukų.

Vegetarai.eu

Pasidalinkite su kitais!