Burokėlių kepsneliai

Burokeliu-kotletai_-696×463

Burokėliai – viena puikiausių lietuviškų daržovių. Taigi dalinamės dar vienu puikiu daržovių kotletukų receptu. Švelnūs, saldoko skonio, puikiai dera su raugintais kopūstais.

Jums reikės:

  • 250 g virtų arba orkaitėje keptų burokėlių;
  • 250 g bulvių, išvirtų su lupenomis;
  • 1 morkos;
  • 2 v. š. miltų;
  • druskos pagal skonį;
  • juodųjų pipirų;
  • krapų;
  • aliejaus arba „ghi“ sviesto kepimui.

Gaminimo eiga

  1. Daržoves atskirai sutarkuojame stambia tarka.
  2. Morką pakepiname įkaitintoje keptuvėje su 2 v. š. aliejaus 5 minutes.
  3. Į dubenį sukrečiame daržoves, beriame miltus, sukapotus žalumynus, pagardiname druska, pipirais ir permaišome.
  4. Formuojame kepsnelius ir apkepame iš abiejų pusių.

Pastaba

Miltus galima pakeisti avižiniais dribsniais.

 

Ajurvedoszinios.lt

Pagrindinis paveikslėlis iš svetainės Ajurvedoszinios.lt

Pasidalinkite su kitais!