Bulgariška agurkų ir riešutų užkandėlė

get

Šiai užkandėlei naudojamas sutirštintas naminis jogurtas (naminio jogurto receptą rasite čia). Toks jogurtas plačiai naudojamas Graikijoje, kitose Viduržemio jūros regionuose ir Indijoje. Naminis jogurtas supilamas į sietą, išklotą dvigubu marliniu audiniu, sietas įdedamas į indą ir pastatomas į šaldytuvą 1–2 valandoms. Per tą laiką iš jogurto išvarva skaidrios išrūgos, o jogurtas sutirštėja ir tampa tirštesnis net už grietinę, tačiau ne toks riebus, kaip grietinė. Naudojamas salotoms užpilti (taip daroma Bulgarijoje, Graikijoje) arba desertams ruošti (Indijoje). Dėmesio! Pirktinis jogurtas čia netiks, nes yra homogenizuotas, t. y. iš tokio jogurto neišsiskiria išrūgos.

Jums reikės:

  • Pusės didelio ilgojo agurko arba 2–3 trumpavaisių agurkų;
  • 400 ml naminio jogurto (pirktinis šiuo atveju netiks, nes yra homogenizuotas);
  • 40 g graikinių riešutų;
  • šluotelės krapų;
  • ¼ šaukštelio juodųjų pipirų;
  • ¼ šaukštelio asafetidos;
  • žiupsnelio druskos;
  • salotų lapų.

Ruošimo eiga

Jogurtą sutirštinkite taip, kaip aprašyta aukščiau. Sutirštinus liks apie 200–250 ml jogurto. Nuplaukite ir sukapokite krapus. Agurką nuplaukite, bet nenulupkite, supjaustykite smulkiais kubeliais ir sudėkite į dubenį. Graikinius riešutus stambiai sutrupinkite prieskonių grūstuvėje ir kartu su prieskoniais bei krapais suberkite ant agurkų. Pasūdykite, užpilkite sutirštintu jogurtu ir gerai išmaišykite. Patiekite ant salotų lapų kaip garnyrą ar kaip atskirą užkandėlę – labai skanu su paskrudinta juoda duona.

Išeiga: 2–3 porcijos.

Jogosmityba.lt

Pagrindinis paveikslėlis iš svetainės Jogosmityba.lt

Pasidalinkite su kitais!