Braškiniai ledai

Braskiniai-ledai2-600×399

Karštą vasaros dieną taip smagu pasmaližiauti gardžiais naminiais ledais.

Jums reikės:

  • 400 g braškių;
  • 3 v. š. cukraus;
  • 400 g grietinėlės (36 % riebumo);
  • 2 v. š. cukraus pudros.

Gaminimo eiga

  1. Braškes nuplauname, nuimame kotelius ir perpjauname pusiau.
  2. Jas dedame į kepimo indą, apibarstome cukrumi ir kepame iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių.
  3. Braškes atvėsiname ir sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės. Dedame į šaldytuvą.
  4. Grietinėlę išplakame su cukraus pudra.
  5. Plaktą grietinėlę permaišome su braškėmis.
  6. Gautą masę dedame į ledų indelius ar indą.
  7. Uždengiame plėvele ir dedame į šaldymo kamerą kelioms valandoms.
  8. Ledus dedame į indelius ir mėgaujamės.

Ajurvedoszinios.lt

Paveikslėliai iš svetainės Ajurvedoszinios.lt

Pasidalinkite su kitais!