Braškiniai ledai

strawberry-ice-cream-2239377_960_720

Jums reikės:

  • 0,5 kg braškių,
  • 250 ml plakamosios 35 % riebumo grietinėlės,
  • 3 šaukštų šviežio medaus.

Gaminimo eiga:

  • Gerai nuplautas ir nuskabytas uogas sutriname smulkintuvu iki vientisos tyrelės (dvi tris uogas paliekame pjaustymui).
  • Trintas braškes gerai išmaišome su medumi.
  • Išplakame grietinėlę.
  • Atsargiai į grietinėlę įmaišome braškių tyrelę.
  • Į gautą ledų masę mažais gabalėliais įpjaustome likusias uogas.
  • Pilame į formas, dedame į šaldiklį ir kantriai laukiame, kol ledai sustings (3–4 valandas).
  • Šaukštu kabiname ir dedame į desertinius indelius, puošiame braškėmis ir skanaujame!
  • Ne sezono metu tinka šaldytos uogos ar jų tyrė. Medų galima keisti kondensuotu pienu, cukrumi, klevų sirupu ar kitu saldikliu. Raskite savo derinuką, tinkamą saldumą ir mėgaukitės uogų aromatu!

 Vlmedicina.lt

Pasidalinkite su kitais!