Balta mišrainė

russian-salad-2310348_960_720

Ingredientai:

  • 6 kumščio dydžio bulvės;
  • 2 vidutinio dydžio morkos;
  • 100 gramų konservuotų žalių žirnelių;
  • sauja džiovintų agurkų arba 2 rauginti agurkėliai;
  • 1 šaukštelis  „garam masalos“ prieskonių arba 0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
  • 0,5 šaukštelio juodosios ar Himalajų druskos.
  • 500 g grietinės ar jogurto be priedų.

Gaminimo eiga

Valandai karštame vandenyje užmerkiame džiovintus agurkus.

Išverdame  bulves ir morkas su lupenomis. Nulupame, supjaustome mažais kubeliais ir sudedame žirnelius, mirkytus ar smulkintus raugintus agurkėlius, prieskonius, grietinę ar jogurtą, druską. Išmaišome ir atvėsiname.

 Skanaus.

 Zita Užkuraitienė

Vlmedicina.lt

Pasidalinkite su kitais!