Avinžirnių paštetas (Hummus)

hummus

Reikės:

400 g avinžirnių

¼ stiklinės citrinos sulčių

¼ stiklinės vandens arba avinžirnių nuoviro

½ a. š. garam masalos

¼ a. š. asafetidos

½ a. š. paprikos miltelių arba ½ šviežios paprikos

¼ a. š. kumino sėklų

1 a. š. druskos

½ stiklinės Tahini pastos (sezamo)

½ a. š. ciberžolės

3 a. š. alyvuogių aliejaus

 Eiga:

Vakare užmerkiame avinžirnius. Ryte kelis kartus juos nuplauname po tekančiu vandeniu ir užkaičiame. Kai užvirs, nupilame vandenį ir užkaičiame vėl. Kol avinžirniai verda, pasigaminame Tahini (sezamo pastą). Jei skubate, galite nusipirkti jos parduotuvėje.

 

Tahini pasta

Reikės:

3 v. š. sezamo sėklų (pakepintų, bet nebūtinai)

½ a. š. sezamo aliejaus

¼ a. š. druskos

¼ puodelio vandens

Eiga:

Su plaktuvu („mikseriu“) susmulkiname sezamo sėklas, įpilame sezamo aliejaus, druskos ir tuo metu iš lėto pilame vandenį, kol gauname vientisą tyrelę.

Kai pasigaminame Tahini, į plaktuvą dedame išvirtus avinžirnius ir likusius ingredientus. Gali būti, kad reikės daugiau vandens, pamatysite pagal tirštumą. Valgyti su duona arba čiapačiais. Skanaus!

 

Receptu pasidalino Laimesnamai.lt

Pasidalinkite su kitais!