Aromatingi moliūgų keksiukai

Aromatingi-moliugu-keksiukai5-768×568

Šie keksiukai man priminė Kalėdas. Juos kepant namuose pakvipo gvazdikėliai ir cinamonas. Keksiukai gavosi labai aromatingi, minkštučiai ir be galo skanūs. O su puodeliu kvapnios arbatos tiesiog fantastika :) Kitą dieną liko tokie pat minkšti ir purūs.

Ingredientai:

  • 1,5 stiklinė miltų;
  • 1/2 stiklinės rudojo cukraus (originaliame recepte 3/4 stiklinės, nors man ir 1/2 buvo daugoka);
  • 3/4 stiklinės moliūgų tyrės (~220–230 g);
  • 1/3 stiklinės aliejaus;
  • 1/4 stiklinės pieno (galima apkeisti augaliniu);
  • 2 v. š. medaus arba klevų, agavų sirupo;
  • 2 a. š. kepimo miltelių;
  • 1 a. š. malto cinamono;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus arba vanilės pastos;
  • 1/2 a. š. malto muskato riešuto;
  • 1/2 a. š. malto gvazdikėlio;
  • 1/4 a. š. malto imbiero;
  • 1/2 a. š. druskos.

Ruošimo eiga

1. Moliūgą supjaustome maždaug vienodo dydžio gabaliukais. Sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.

2. Kepame iki 170° C įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.

3. Iškepusius moliūgus sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės.
4. Į dubenį persijojame miltus, druską, kepimo miltelius ir prieskonius.

5. Į kitą dubenį dedame atvėsintą moliūgų tyrę, beriame cukrų, vanilinį cukrų, pilame aliejų, pieną, dedame medų ir gerai išmaišome.

6. Sujungiame mases ir užmaišome tešlą (gaunasi klampi).

7. Keksiukų formeles ištepame aliejumi ir užpildome 2/3.

8. Kepame iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių (prieš išimant patikrinkite mediniu pagaliuku).

9. Atvėsiname.
10. Tiekiant galima apibarstyti cukraus pudra, cukrumi sumaišytu su cinamonu arba papuošti kremu.

Skanaus!

Vegetarai.eu

Pasidalinkite su kitais!