Aguoniniai ryžiai

get (3)

Greitas sausų ryžių apkepimas karštuose riebaluose prieš juos verdant padeda išvirti birius, purius, nesulipusius ryžius. Aguonos ryžiams suteikia lengvo traškumo ir riešutų aromato. Tokie ryžiai – puikus ir netikėtas garnyras bet kokiam patiekalui.

Jums reikės:

  • 200 g “Basmati” arba “Jasmine” rūšies ryžių;
  • 1,5 šaukšto išvalyto lydyto sviesto „ghee”;
  • 2 šaukštelių aguonų;
  • šaukštelio citrinos sulčių;
  • žiupsnio druskos;
  • 550 ml verdančio vandens.

Ruošimo eiga

Išplaukite ir išdžiovinkite ryžius. 2 l talpos puode išlydykite sviestą „ghee”, įkaitinkite ir suberkite aguonas. Kepkite aguonas kol jos pradės skleisti gardų aromatą. Suberkite ryžius. Kepkite maišydami apie 1 minutę, arba kol ryžiai pabals. Neperkepkite, nes ryžiai greitai tamsėja. Užpilkite verdančiu vandeniu, pasūdykite, supilkite citrinos sultis. Sumažinkite ugnį, puodą uždenkite ir virkite nemaišydami 15-20 minučių. Išjunkite ugnį ir leiskite pastovėti dar 5 minutes. Patiekite kaip garnyrą arba kaip atskirą patiekalą su salotomis.

Išeiga: 3-4 porcijos.

Pasidalinkite su kitais!